Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Najlepším futbalistom Európy je Messi

Hráč FC Barcelony Lionel Messi, archívne foto Foto: TASR/AP

Futbalista túto cenu vyhral aj v roku 2011.

Monaco 27. augusta (TASR) - Argentínsky útočník FC Barcelona Lionel Messi získal cenu Európskej futbalovej únie (UEFA) pre najlepšieho futbalistu Európy v sezóne 2014/2015. Meno víťaza vyhlásili vo štvrtok v Monte Carle, kde zároveň vyžrebovali aj skupinovú fázu Ligy majstrov.

Argentínsky reprezentant sa výrazným spôsobom zaslúžil o to, že Barcelona v minulej sezóne slávila treble, keď triumfovala v Lige majstrov, domácej súťaži i v Španielskom pohári. Messiho konkurentmi v boji o ocenenie boli jeho spoluhráč Uruguajčan Luiz Suarez a Portugalčan Cristiano Ronaldo z Realu Madrid, ktorý túto prestížnu cenu získal minulý rok.

Messi túto cenu vyhral aj v roku 2011 (premiéra ankety), po ňom sa tešili Andres Iniesta (2012) a Franck Ribery (2013).

Najlepšou hráčkou Európy za minulú sezónu sa stala top strelkyňa ženskej Ligy majstrov 2014/2015 Célia Šašičová z Nemecka, ktorá oblieka dres víťaza ženskej LM 1. FFC Frankfurt. Na tróne vystriedala krajanku Nadine Kesslerovú a po Nadine Angererovej (2013) je treťou Nemkou s touto trofejou od UEFA. Víťazka uspela v konkurencii Dzsenifer Marozsánovej a Amandine Henryovej.