Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Lionel Messi vyrovnal 60 rokov starý rekord klubu FC Barcelona

Foto: TASR/AP

Rekordér Messi je podľa trénera Pepa Guardiolu futbalovým Michaelom Jordanom.

Madrid 21. marca (TASR) - Argentínsky futbalista Lionel Messi v službách FC Barcelona stanovil v utorňajšom zápase španielskej La Ligy hneď dva rekordy. Šiestym hetrikom v sezóne pomohol svojmu tímu k víťazstvu 5:3 nad Granadou, pričom s 234 gólmi sa stal historicky najlepším strelcom katalánskeho veľkoklubu.

S 54 zásahmi v ročníku v rámci všetkých súťaží zároveň vytvoril nové španielske maximum, pritom do konca sezóny ešte zostávajú vyše dva mesiace.


Stále len 24-ročný futbalista s 34 gólmi predstihol v tabuľke strelcov La Ligy krídelníka Realu Madrid Ronalda, ktorý má na konte o dva zásahy menej. Messi je vďaka konštantnej výkonnosti a obrovskej streleckej potencii na najlepšej ceste získať bezprecedentné štvrté ocenenie pre najlepšieho hráča sveta podľa FIFA v rade. Začiatkom marca zaznamenal v zápase Ligy majstrov s Bayerom Leverkusen päť gólov, čo sa zatiaľ nikomu inému nepodarilo.

Messi má v posledných siedmich zápasov na konte neuveriteľných 17 gólov, za čo si zo strany trénera Pepa Guardiolu vyslúžil poklonu vo forme prirovnania k legende zámorskej NBA. "Je mi ľúto tých, ktorí ho chcú zosadiť z trónu, ale tento chlapec je jednoducho najlepší. Michael Jordan dominoval vo svojom športe, Messi robí to isté vo futbale. Viac k tomu niet čo dodať," vyhlásil.

Real Madrid, ktorý má k dobru stredajší zápas vo Villarreale, vedie súťaž so 71 bodmi z 27 duelov. Úradujúci šampión, snažiaci sa o zisk štvrtého titulu v rade, figuruje na druhej priečke s odstupom piatich bodov.