Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

Mesto ponúka pomoc hokejovému klubu, ale kladie si podmienky

Na poslednom zastupiteľstve mu schválila dotáciu 150. 000 eur, no musí splniť niekoľko zásadných podmienok.

Martin 30. mája (TASR) – Martinská radnica prejavila ochotu pomôcť vo finančných problémoch sa zmietajúcemu extraligovému hokejovému klubu MHC Mountfield, ktorý donedávna zvažoval prihlášku do ďalšej sezóny. Na poslednom zastupiteľstve mu schválila dotáciu 150.000 eur, no musí splniť niekoľko zásadných podmienok.

"Deklarovali sme jednoznačnú snahu o zachovanie martinského hokeja. Zaviazali sme sa poskytnúť súkromnému klubu prostriedky na vyriešenie zložitej ekonomickej situácie. MHC Mountfield má množstvo veriteľov, potrebujeme vydokladovanie dohôd s nimi, ako záruku ich vyriešenia. Zároveň žiadame odčlenenie mládežníckeho hokeja, aby sa už v budúcnosti nemohol ocitnúť v podobnom ohrození," zdôraznil primátor Andrej Hrnčiar.

Na ťahu sú teraz podľa neho akcionári MHC Mountfield, ako zareagujú na ponúknutú pomocnú ruku samosprávy. "Jednou z našich podmienok je odsúhlasenie ich plnenia valným zhromaždením písomnou formou. Iba vtedy môžu počítať v neľahkom období výrazného šetrenia verejných financií s našou pomocou," pokračoval martinský primátor.

Mesto chce mať zástupcu v predstavenstve a dozornej rade MHC Mountfield, aby mohlo účinne kontrolovať nakladanie s poskytnutými financiami. "Netreba pritom zabúdať, že len na prevádzku zimného štadióna putuje každý rok z mestskej pokladnice 400.000 eur," dodal Hrnčiar s tým, že teraz je všetko v rukách akcionárov a radnica, ktorá chce riešiť problémy hokeja v metropole Turca, čaká na ich reakciu.