Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Šport

Mesto Trenčín a hokejový klub Dukla sa konečne dohodli

Hráči a organizačný tím Dukly Trenčín pózujú na spoločnej fotografii s bronzovými medailami po tom, čo prehrali vo štvrtom semifinálovom zápase play off hokejovej Tipsport extraligy Dukla Trenčín - HC Slovan Bratislava 30. marca 2012 v Trenčíne. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

HK Dukla Trenčín uznala už dávnejšie dlh voči mestu Trenčín vo výške 235.756 eur (114.544,79 eura za energie a 121.211,21 eura za nevyúčtovanú dotáciu na prevádzku zimného štadióna v roku 2010).

Trenčín 19. apríla (TASR) – Mesto Trenčín a hokejový klub (HK) Dukla Trenčín sa dohodli na vzájomnom zápočte pohľadávok a uznaní dlhu. Dohodu dnes schválilo trenčianske Mestské zastupiteľstvo.

HK Dukla Trenčín počas prevádzkovania zimného štadióna investovala podľa znaleckého posudku do vybudovania VIP boxov a ďalších stavebných úprav 237.763 eur. Mesto tak uznalo záväzok voči Dukle, ktorý vznikol zhodnotením jeho majetku.

HK Dukla Trenčín uznala už dávnejšie dlh voči mestu Trenčín vo výške 235.756 eur (114.544,79 eura za energie a 121.211,21 eura za nevyúčtovanú dotáciu na prevádzku zimného štadióna v roku 2010). Po vzájomnom zápočte pohľadávok tak mesto Trenčín vyplatí Dukle Trenčín vzniknutý rozdiel vo výške 2007,2 eura.

„Je to výsledok ročných rokovaní. V podstate sa ukázalo, že postoj mesta prevziať prevádzku zimného štadióna Pavla Demitru bol správny. Mesto Trenčín má byť sebavedomým partnerom do diskusií, a nie bábkou, ktorá bude len dávať peniaze. Minulosť je za nami, naše vzťahy sú profesionálne, korektné a konštruktívne,“ povedal primátor Trenčína Richard Rybníček s tým, že ďalšia spolupráca bude zmluvne zakotvená a bude predmetom ďalších rokovaní. „Snažíme sa nájsť také riešenie, aby sa v Trenčíne hral hokej v dôstojných podmienkach,“ uzavrel Rybníček.

"Sme spokojní, že došlo k dohode. Obe strany mali veľký záujem, aby tu Dukla zostala, a ďakujem primátorovi i poslancom mestského zastupiteľstva, že to podporili. Verím, že sme uzavreli jednu kapitolu a otvoríme novú," povedal generálny manažér Dukly Andrej Kollár. Vyjadril presvedčenie, že rokovanie o novej zmluve dopadne tak, aby aj klub prežil a aby aj mesto bolo spokojné.