Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Meszároš hrá o zmluvu, chce prísť reprezentovať na MS

Fotka Andreja Meszároša v drese Buffalo Sabres. Foto: Buffalo Sabres

Vedenie Sabres malo po vlaňajšom letnom podpise od Meszároša veľké očakávania, ktoré vyjadrilo aj 4,125-miliónovou zmluvou.

Buffalo 5. marca (TASR) - Andrej Meszároš sa napriek všetkým špekuláciám vyhol výmene a sezónu v zámorskej NHL dohrá ako hráč Buffala Sabres. Hoci jeho tím je už dávno bez šance na postup do play off, slovenský hokejový obranca sa bude snažiť v závere základnej časti čo najviac zaujať konkurenciu, aby si zvýšil svoju cenu na letnom trhu s voľnými hráčmi. Súčasný ročný kontrakt mu vyprší po sezóne a je nepravdepodobné, že s ním vedenie Buffala bude chcieť predĺžiť spoluprácu.

"Hrám o zmluvu, snažím sa hrať čo najlepšie, ako to ide. Je to ťažké, máme tu sedem obrancov a striedame sa. Niekedy hrám, niekedy nie. Ale vždy, keď nastúpim do zápasu, snažím sa hrať to najlepšie, aby som zostal čo najdlhšie v zostave. Tlak na svoje výkony necítim, to potom len zväzuje ruky a nehrá sa dobre," uviedol pre slovenskú verziu webu nhl.com Meszároš, ktorý sa cíti byť zdravotne fit. V 29 rokoch má odohratých už 679 profiligových zápasov, ako veterán sa však ešte necíti. "Môže to tak vyzerať, ale ja sa zaňho nepovažujem. Možno len trochu," pousmial sa. "S každým vychádzam normálne a snažím sa pomôcť aj mladším spoluhráčom, poradiť im, čo a ako. Ale že by som bol až taký veterán, to si nemyslím."

Vedenie Sabres malo po vlaňajšom letnom podpise od Meszároša veľké očakávania, ktoré vyjadrilo aj 4,125-miliónovou zmluvou. Sezóna však nevychádza zadákovi podľa predstáv, v 44 zápasoch zaznamenal iba tri góly a šesť asistencií. Jeho forma však v uplynulých dňoch stúpla, v posledných štyroch februárových dueloch nazbieral tri body za dva presné zásahy a jednu asistenciu. "Sezóna je ťažká, nevyhrávame veľa zápasov a keď hráte štyridsaťpäť minút vo vlastnom pásme, je ťažké mať nejaké plusky a nejaké body. V posledných týždňoch hráme lepšie, snáď nám to vydrží," zaželal si bývalý hráč Ottawy, Tampy Bay, Philadelphie či Bostonu.

Po skončení základnej časti NHL by Meszároš rád priletel posilniť Slovensko na majstrovstvá sveta do Ostravy. "Jasné, je to v Čechách, kúsok od Slovenska. Pokiaľ budem zdravý a dohrám tu sezónu, tak by som rád reprezentoval. Ale to záleží aj na tréneroch. Dúfam, že do konca sezóny vydrží zdravie, potom sa uvidí," dodal pre NHL.com/sk.