Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Andrej Meszároš si niekoľko týždňov nezahrá, ide na operáciu

Slovenský obranca Philadelphia Flyers Andrej Meszároš Foto: TASR/AP Photo/Tom Mihalek

Andrej Meszároš pôjde na operáciu dolnej časti chrbtice, odkiaľ mu odstránia úlomok a predbežný odhad hovorí, že si od súťažného hokeja bude musieť oddýchnuť 6-8 týždňov.

Philadelphia 20. marca (TASR) - Zranenie slovenského obrancu Andreja Meszároša si vyžiada operačný zákrok. Nepríjemná správa zaskočila fanúšikov Philadelphie Flyers v pondelok.

Meszároš pôjde na operáciu dolnej časti chrbtice, odkiaľ mu odstránia úlomok a predbežný odhad hovorí, že si od súťažného hokeja bude musieť oddýchnuť 6-8 týždňov, informuje Philadelphia Daily News.

To znamená, že by sa aj pri rýchlej rekonvalescencii mohol znova vrátiť do zostavy "letcov" niekedy v máji, teda len v pokročilejšom štádiu play off a za predpokladu, že Flyers "nepohoria" ihneď v jeho úvode. O ich postupe do vyraďovačky, i keď matematickú šancu na vypadnutie po základnej časti ešte pennsylvánsky tím má, už nik z hokejových odborníkov nepochybuje.

Dvadsaťšesťročný Meszároš mohol atakovať v tejto sezóne k najvyššiu bodovú produkciu kariéry, no o stanovenie maxima ho oberú zdravotné problémy. Pre ne vynechal posledných deväť zápasov. Základnú časť tak ukončí s bilanciou 7 gólov a 18 asistencií v 62 zápasoch.