Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Meszároš už nechce otáčať zápasy: Musíme hrať od začiatku lepšie

Na snímke slovenskí hráči vľavo Tomáš Surový a vpravo Andrej Meszároš sa tešia z vyrovnávajúceho gólu na 1:1 v zápase základnej B-skupiny Slovensko - Slovinsko na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji 5. mája 2015 v Ostrave. Foto: TASR/Michal Svítok

Zverenci Vladimíra Vůjteka sa v ostravskej ČEZ Aréne môžu spoľahnúť na obrovskú podporu fanúšikov.

Ostrava 6. mája (TASR) - Najlepšiemu strelcovi hokejovej reprezentácie na majstrovstvách sveta Andrejovi Meszárošovi sa už nechce otáčať zápasy a verí, že proti Nórsku strelia Slováci prvý gól a bude sa im hrať ľahšie.

Dvadsaťdeväťročný obranca sa tromi presnými zásahmi výraznou mierou podpísal na výhrach nad Bieloruskom (2:1 pp) i nad Slovinskom (3:1). V tabuľke kanonierov figuruje na treťom mieste spolu s ofenzívnymi esami Louim Erikssonom zo Švédska a Sidneym Crosbym z Kanady. "Góly samozrejme chutia dobre a hlavne keď sa vyhráva. Ale ako som už povedal, je jedno kto ich dá. Dôležitý je výkon tímu. Som rád aj za Mariána Gáboríka, že sa presadil. Jeho prvý gól mal pre nás veľký význam, urobil to rutinérsky," pochválil elitného útočníka, ktorý proti Slovincom pretrhol streleckú smolu na šampionáte a dal dva góly.



Slováci tak v treťom zápase po sebe dokázali otočiť nepriaznivý stav a nakoniec sa tešili z výhry. Meszároš verí, že v ďalších dueloch to už nebude treba. "Poslednú tretinu so Slovinskom hral celý tím dobre a opäť sme to otočili, no proti Nórom už musíme hrať lepšie aj v prvých dvoch dejstvách. Nastúpime proti húževnatému tímu, ktorý dobre korčuľuje," povedal. Najväčším problémom sú nepremenené šance. "Nie že by sme si ich nedokázali vytvoriť, máme ich veľa, ale príliš sa nám ich nedarí premieňať. To sa musí zlepšiť," upozornil.



Zverenci Vladimíra Vůjteka sa v ostravskej ČEZ Aréne môžu spoľahnúť na obrovskú podporu fanúšikov. Všetky tri doterajšie zápasy boli beznádejne vypredané, pričom v 8812 miestnom hľadisku bolo vždy vyše 90% Slovákov. V utorok bolo miestami počuť aj piskot, no v záverečnej tretine fanúšikovia hnali svojich opäť z plných hrdiel dopredu. "Piskot som nejako nevnímal. Chcem sa poďakovať fanúšikom, že za nami stoja. Viem, že to s nami majú ťažké," dodal Meszároš.

Všetko o aktuálne prebiehajúcich majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji sa dozviete TU