Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Šport

Mexičan Carrillo po postupe: Som superšťastný

Donovan Carrillo z Mexika súťaží počas krátkeho programu mužov v krasokorčuľovaní na Zimných olympijských hrách 8. februára 2022 v Pekingu. Foto: TASR/AP

Výsledok mexického reprezentanta je o to pozoruhodnejší, že vo vlasti nemajú ani jednu krasokorčuliarsku plochu s olympijskými rozmermi.

Peking 8. februára (TASR) - Životný výkon katapultoval mexického krasokorčuliara Donovana Carrilla z utorkového krátkeho programu sólistov do finálových voľných jázd na ZOH 2022 v Pekingu. Hoci za najlepšími zaostal, do finálovej dvadsaťštvorky postúpil z 19. pozície a vyšperkoval tak prvé vystúpenie mexického korčuliara pod piatimi kruhmi po vyše troch dekádach.

Výsledok mexického reprezentanta je o to pozoruhodnejší, že vo vlasti nemajú ani jednu krasokorčuliarsku plochu s olympijskými rozmermi. "Ja som ani nechcel, aby sa to skončilo. Korčuľoval by som stále a žil svoj olympijský sen," citovala agentúra AP 22-ročného pretekára. Ako Carrillo povedal po programe, po úvodnom úspešnom štvoritom toeloopovi sa musel upokojiť a rozmýšľať nad ďalšími skokmi. Namiesto trojitého axela zaradil len dvojitý a urobil len jednu chybu v kombinácii trojitého lutza s trojitým toeloopom. "Po prvom skoku som bol superšťastný, ale pokúsil som sa upokojiť, pretože som mal pred sebou ešte skoro celý program. Postúpil som do voľných jázd a to bude kľúčové pre moju budúcnosť. Už totiž premýšľam aj na ZOH v Miláne v roku 2026," dodal.
Donovan Carrillo z Mexika súťaží počas krátkeho programu mužov v krasokorčuľovaní na Zimných olympijských hrách 8. februára 2022 v Pekingu.
Foto: TASR/AP