Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Dunajská Streda po penaltách do semifinále Slovenského pohára

Na snímke hráči DAC Dunajská Streda, archívne foto Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Ich semifinálovým súperom budú futbalisti FK Senica.

Košice 18. marca (TASR) - Futbalisti DAC Dunajská Streda postúpili do semifinále 46. ročníka Slovenského pohára - Slovnaft Cupu 2014/2015. V stredu vo štvrťfinálovom dueli remizovali v Čermeli s MFK Košice 1:1, zvládli však rozstrel zo značky 11 m v pomere 3:2 a vyradili obhajcu trofeje. Ich semifinálovým súperom budú futbalisti FK Senica.

Už v 8. minúte hostia po prvýkrát preverili Stijakoviča, no po góle volala strela Sarra, ktorý v 11. minúte tesne minul priestor košickej bránky. Domáci hráči pohrozili v 18. minúte, keď Pačinda pravou nohou poslal loptu k loptu k ľavej žrdi, kde stál pripravený Polaček. Ďalšia šanca prišla v 25. minúte po tom, ako Pačinda z ľavej strany poslal center do päťky a Haskič iba tesne minul loptu. Dunajská Streda sa dostala k slovu v 37. minúte, ale Ujlaky mieril vedľa pravej žrde. Už dve minúty neskôr vyprášil Polačekove rukavice z priameho kopu domáci Novák. Najväčšiu šancu prvého polčasu v jeho závere zahodil Haskič, keď si najprv poradil pekne s brániacim hráčom, ale vybiehajúceho Polačeka sa mu už nepodarilo obhodiť.

Nevýrazný začiatok druhého dejstva prerušil až gól Viazanka, ktorý v 64. minúte posielal z pravej strany prihrávku na nabiehajúceho Pačindu, ten loptu netrafil a tá sa od pravej žrde Polačekovej brány odrazila do siete - 1:0. O dve minúty neskôr predviedol na opačnej strane ekvilibristické zakončenie Štepanovský, lopta z jeho kopačky mierila tesne vedľa. V 72. minúte Szabó z priameho kopu poriadne natiahol Stijakoviča, ktorý vytlačil loptu smerujúcu k ľavej žrdi. Päť minút pred koncom duelu mohol vyrovnať hlavou Ljubičič, košický brankár však znova spoľahlivo zasiahol. Hráč hostí sa dostal k zakončeniu v 87. minúte a z hranice šestnástky zrovnal na 1:1. Penaltový rozstrel zvládli lepšie hostia a postúpili do semifinále SP.

Štvrťfinále Slovenského pohára - Slovnaft Cupu 2014/2015:

MFK Košice - DAC Dunajská Streda 1:1 (0:0), 2:3 rozstrel z 11 m
Góly: 64. Viazanko - 87. Ljubičič. Rozhodoval: Pavlík, ŽK: Sekulič, Djordjevič, Novák, Šinglár - Ljubičič, 1410 divákov.
Rozstrel: Viazanko - 1:0, Szarka - 1:1, Sekulič - nedal, Szabó - 1:2, Pačinda - 2:2, Michalík - 2:3, Novák - nedal, Sarr - nedal, Šinglár - nedal

Zostavy a striedania:
MFK Košice:
Stijakovič – Sekulič, Kavka, Ostojič, Djordjevič - Šinglár - Haskič, Huk, Dimun (46. Viazanko), Pačinda - Novák
DAC D. Streda: Polaček – Turňa, Michalík, Kwin, Szabó - Ljubičič, Sesar (73. Černák) – Ujlaky (59. Brašeň), Sarr, Štepanovský (81. Krišto) – Szarka
/do semifinále postúpila Dunajská Streda/

Hlasy po zápase:
Marek Fabuľa, tréner MFK Košice: "Vedeli sme, že ide hrať proti kvalitnému húževnatému súperovi, ktorý nepredá kožu ľahko. Prvý polčas k tomu pomohol aj vietor, že opticky to bolo viac na našej polovici ako na súperovej. Napriek tomu sme mali dve, tri dobré šance na to, aby sme išli do vedenia už v prvom polčase. Pravdou je, že gól, ktorý sme dali v druhom polčase nám veľmi pomohol psychicky. Záver sme však nezvládli, stratili sme ľahkú loptu a súper svoju snahu okorenil gólom. Ten sa podpísal aj pod penaltový rozstrel. Súperovi gratulujem k postupu a držím mu palce, aby to dotiahol čo najďalej."

Tomislav Marič, tréner DAC: "Nie som prekvapený z tohto zápasu, pretože Košice majú veľmi dobre organizovaný tím. Pokiaľ majú priestor, tak sú veľmi nebezpeční smerom dopredu. Vedeli sme teda, že si musím dať pozor. Naše mužstvo počas 90-tich minút relatívne dobre pracovalo a ku koncu to bolo napäté stretnutie. Podarilo sa nám vyrovnať a rozstrel zo značky 11 m je už lotéria."