Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Slovan nedal Skalici šancu, vyhral 2:0

Brankár ŠK Slovan Ján Mucha, archívna snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Slovan tak stráca na vedúci Trenčín šesť bodov.

Skalica 28. novembra (TASR) - Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v sobotňajšom zápase 18. kola Fortuna ligy nad nováčikom súťaže MFK Skalica 2:0. O góly "belasých" proti poslednému tímu tabuľky sa postarali Róbert Vittek a Marko Milinkovič. Slovan stráca na vedúci Trenčín šesť bodov, ale AS má k dobru nedeľňajší súboj so Senicou.

MFK Skalica - Slovan Bratislava 0:2 (0:1)
Góly:
22. Vittek, 82. Milinkovič. Rozhodoval: Weiss, ŽK: Vaško (Skalica)

Zostavy a striedania:

Skalica:
Fišan – Vrablec, Majerník, Petrovský, Ciprys (83. Švrček) – Neoveský, Čermák, Hlinka (67. Gašparík), Vaško - Ulrich (57. Lietava), Šebesta

Slovan: Mucha – Čikoš, Gorosito, Sekulič, Kubík – Simović, Savičevič (86. Štefánik) – Milinkovič (86. Oršula), Priskin, Mészáros (60. Peltier) – Vittek


Zlaté Moravce podľahli doma Myjave 1:3


Zlaté Moravce 28. novembra (TASR) - V úvodnom dejstve videla hŕstka najvernejších fanúšikov obojstranne bojovný, kombinančný futbal. V prvej šanci sa ocitol v 3. min Škutka, ale jeho hlavička len tesne minula ľavú žrď domácej brány. V 10. min sa prezentoval Tawamba, ktorého tvrdej strele z uhla chýbali centimetre. Skóre sa mohlo meniť v 12. min, ale Perišičova strela z priameho kopu skončila na ľavej žrdi Hruškovej brány. Už o minútu Orávikovu prudkú strelu Hruška vyrazil pred seba a poradil si aj s hlavičkou Souzu. Po polhodine hry prišla pekná akcia domácich po osi Twamba - Glavaš - Orávik, s dobre mierenou strelou si myjavský gólman poradil. Šok pre domácich priniesla 38. min, keď po rohovom kope sa k lopte dostal Kóňa a málo vídanou polostrelou-polocentrom prekvapil Raniloviča a hostia viedli 1:0. Po zmene strán to boli "Kopaničiari", ktorí prekvapili domácich ofenzívnym prejavom. V 46. min prišla pekná kombinácia Bílovského s Pekárom, ktorého strelu Ranilovič kryl. Už o dve minúty sa vo výbornej pozícii ocitol Daniel, koncovku však nezvládol. Na opačnej strane s prudkou strelou Školnika si poradil Hruška. Skóre sa menilo v 52. min, keď po rýchlej kontre ideálnu prihrávku Daniela pretavil v druhý gól hostí Bílovský. Domáci sa vrátili do zápasu v 67. min, keď štandardnú situáciu rozohral Orávik a na pohotovú hlavičku De Souzu bol Hruška prikrátky. V 79. min Farrah Bamba šikovne vysunul Tawambu, ktorého strelu Hruška s námahou vyrazil. V 80. min veľký závar v päťke Myjavy nedokázali zužitkovať ani traja domáci hráči. V 89. min center Farraha Bambu nedokázal usmerniť z dvoch krokov do siete Orávik. V nervóznom závere hostia dokázali odolať tlaku ViOnu a v 4. min nadstaveného času spečatil ich víťazstvo gólom do prázdnej brány striedajúci Duga.

ViOn Zlaté Moravce - Spartak Myjava 1:3 (0:1)
Góly: 67. De Souza - 38. Kóňa, 52. Bílovský, 90.+4 Duga. Rozhodoval: Hrčka, ŽK: Krznarič, Tipurič, De Souza (všetci Zlaté Moravce), 964 divákov.

Zostavy a striedania:

ViOn Zlaté Moravce:
Ranilovič - Majkič, Tipurič, De Souza, Kupec - Krznarič - Orávik, Školnik (56. Farrah Bamba), Perišič, Glavaš (70. Ploj) - Tawamba

Spartak Myjava: Hruška - Beňo, Jánošík, Karlík, Chovanec - Kóňa - Daniel (82. Duga), Marček (78. Kolár), Pekár (90. Černáček), Bílovský - Škutka


Hlasy po zápase:

Libor Fašiang, tréner Zlatých Moraviec:
"Odohrali sme nešťastný zápas. Mali sme dobré šance na otvorenie skóre, ale bohužiaľ sme dostali gól po vymyslenom rohu. Dnes sme prehrali nezaslúžene. Remíza by tomuto zápasu svedčila určite viac."

Norbert Hrnčár, tréner Myjavy: "Vedeli sme, že ideme na pôdu súpera, ktorý má silných hráčov. Som rád, že až na jeden moment sme všetko zvládli. Sme radi za víťazstvo."


Michalovce podľahli Ružomberku 1:3


Michalovce 28. novembra (TASR) - Na ťažkom teréne, ktorý ovplyvnilo predzápasové sneženie, začali lepšie domáci. Už v 7. minúte sa ujali vedenia, keď po centri Danka na dvakrát prekonal Tofiloského Vernon. V 12. min mohlo byť už 2:0, ale Dankovej strele chýbala razancia. V 20. min sa opakovala situácia z predchádzajúceho domáceho zápasu Michalovčanov, keď vypadlo umelé osvetlenie. Po asi pätnásťminútovej nútenej prestávke mali domáci naďalej hru vo svojej réžii a v 40. min Koscelník sám zoči-voči ružomberkému gólmanovi mieril len do neho. Heslo nedáš-dostaneš sa potvrdilo na druhej strane, keď na center Zošáka najvyššie vyskočil Boszorád a vyrovnal. V druhom polčase sa obraz hry zmenil, na trávniku dominovali hostia. Tí svoju prevahu pretavili v gól už po piatich minútach, keď Jakubko poslal Ružomberok do vedenia. Od tohto momentu hostia diktovali tempo hry. V 60. min mohli domáci vyrovnať, ale Koscelník mieril tesne vedľa a o 4 minúty Mensahova strela tesne minula ružomberskú bránu. V 68. min už bol rozdiel v skóre dvojgólový, keď center z ľavej strany zužitkoval Faško. Michalovčania sa už v závere nezmohli na väčší odpor a preto zaslúžene vyhrali lepší a efektívnejší hostia.

MFK Zemplín Michalovce - MFK Ružomberok 1:3 (1:1)
Góly:
7. Vernon - 41. Boszorád, 50. Jakubko, 68. Faško. Rozhodoval: Ježík, ŽK: Hamuľak - Ondrek, Lupták, Boszorád, 1112 divákov.

Zostavy a striedania:

MFK Zemplín Michalovce:
Kelemen - Perez, Khubutia, Vernon, Šimčák - Sedlák - Kunca, Danko, Bayon (57. Mensah), Koscelník - Hamuľak (76. Montero)

MFK Ružomberok: Tofiloski - P. Maslo, J. Maslo, Rosa, Lupták (59. Lovás) - Ondrek - Zošák, Ďubek, Boszorád - Jakubko (73. Lačný), Faško (84. Gerát)


Hlasy po zápase:

František Šturma, tréner Mcihaloviec:
"Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu. To, čo sme chceli sa nám aj podarilo, rýchlo sme strelili gól. Mali sme aj ďalšie šance. Súhlasím s trénerom hostí, že im pomohla prestávka pri výpadku osvetlenia. Opäť sme doplatili na chyby, ktoré nás oberajú o body."

Ladislav Pecko, tréner Ružomberka: "Musím pochváliť celé mužstvo. Dnes sme vydreli tri body, ktoré sme potrebovali a chvalabohu, že odchádzame z Michaloviec s nimi. Zrejme nám pomohol aj výpadok osvetlenia, keďže sme si mohli povedať čo robíme zle.


Žilina zdolala Trnavu 2:0


Žilina 28. novembra (TASR) - Ako prví sa v šlágri kola mohli ujať vedenia po dobrej kombinácii hostia, ale Schranz v gólovej príležitosti na konci 2. minúty namieril iba tesne vedľa pravej žrde. Na opačnej strane zakontrovali domáci onedlho Bénesom, ktorého strelu musel Kamenár vyraziť, ale na dlhé minúty to bolo zo zaujímavých momentov na trávniku všetko. Hralo sa najmä v strede poľa, ktorý sa snažili oba tímy ovládnuť. V 22. min. sa domácim nepodarilo loptu odkopnúť do bezpečia, tá sa po kombinácii dostala k Harbovi a jeho strela poriadne natiahla Volešáka. Harba bol aktívny aj naďalej a v 28. min. musel po jeho strele opäť hasiť nebezpečnstvo Volešák. Trnavčania boli pri chuti, z diaľky pálil v 35. min. Majtán, ale iba nad. Spartakovci mohli ešte do prestávky aj viesť, ale Baezovu hlavičku zastavil na čiare Volešák.



Hneď v úvodnej minúte druhého dejstva mali hostia ďalšiu tutovku, ale Halilovič po prihrávke Harbu spálil pred bránou aj nemožné, keď poslal loptu vedľa ľavej žrde. V 52. min. sa z ničoho nič zjavil pre Kamenárom Haskič, ktorý dostal na kopačku vynikajúcu loptu od Bénesa, ale lobom kopol loptu mimo brány. Trnava neustále hrozila, ale gól nevedela streliť, a tak padol na opačnej strane. William vybojoval loptu v 16-tke, prihral pred bránu a nabiehajúci Špalek otvoril skóre. Odpoveď hostí prišla o päť minút, keď šli Trnavčania v prečíslení na domácu bránu, ale Halilovič sa medzi žrde opäť netrafil. Definitívne K.O. trnavským nádejám na body dal v 82. min. Mihalík, ktorý v 16-tke vystrelil, ale loptu stečoval do brány Nikolič a Kamenár bol bez šance. Žilina už potom kontrolovala priebeh zápasu a v 90. min. mohla ešte zvýšiť, ale Haskič prízemnou strelou trafil iba tesne vedľa pravej žrde. V nadstavenom čase nedokázal v ďalšej veľkej šanci hostí po odrazenej lopte prekonať Volešáka ani Schranz a Žilinčania tak oplatili Trnave prehru z prvého vzájomného duelu v tejto sezóne.

MŠK Žilina – FC Spartak Trnava 2:0 (0:0)
Góly:
64. Špalek, 82. Nikolič (vlastný). Rozhodoval: Pavlík, ŽK: Mazáň – Baez, Majtán, 1711 divákov

Zostavy a striedania:

Žilina:
Volešák – Mabouka, Vavro, Škriniar, Mazáň – Pečovský – Bénes, Paur (35. Haskič) – Špalek, William, Mihalík (85. Jánošík)

Trnava: Kamenár – Godál, Nikolič, Bortel, Čonka – Greššák, Baez (76. Casado) – Schranz, Majtán, Harba (82. Vojtuš) – Halilovič


Hlasy po zápase:

Adrián Guľa, tréner Žiliny:
"Cenné víťazstvo nad veľkým rivalom v dobre odpracovanom zápase. To, že zápas mohol skončiť aj iným výsledkom dokazuje aj počet šancí, ale som rád, že sme udržali čisté konto vďaka Volešákovi. Chalani poctivým prístupom, túžbou, entuziazmom a tímovým prístupom dokázali dve šance premeniť."



Ivan Hucko, tréner Spartaka: "Z našej strany to bol dobrý zápas, ale neboli sme šťastnejším tímom a prehrali sme. Futbal je taký, že kto využije šance, vyhrá a dnes to bola Žilina."