Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Martin postúpil do semifinále play off TL po výhre nad Košicami 1:0

Na snímke zľava Branislav Rapáč (Martin), Eduard Šedivý, brankár Miroslav Kopřiva, Martin Dudáš (Košice) a Radomír Heizer (Martin) v šiestom zápase štvrťfinále play off hokejovej Tipsport ligy medzi MHC Martin - HC Košice v Martine 27. marca 2017. Foto: TASR - Erika Ďurčová

V pondelňajšom šiestom stretnutí štvrťfinále vyhrali hokejisti Martina na domácom ľade nad favoritom a v celej sérii triumfovali 4:2.

Martin 27. marca (TASR) - Martinskí hokejisti postúpili do semifinále play off Tipsport Ligy. V pondelňajšom šiestom stretnutí štvrťfinále vyhrali na domácom ľade nad favorizovanými Košicami 1:0 a v celej sérii triumfovali 4:2.



Vypredaný štadión videl od prvej minúty neľútostný boj o každý puk. Dôležitosť súboja zväzovala ruky a nohy najmä domácim, a tak v úvodnej tretine bol favorit nebezpečnejší a domáci už tradične mohli ďakovať najmä gólmanovi, že v prvej 20-minútovke neinkasovali. Corbeil sa vyznamenal najmä po strelách Nagya, Biceka a Bartánusa od 11. do 12. minúty. Martinskí hokejisti nevyužili 72 sekundovú presilovku o dvoch hráčov a Kopřivu ohrozovali len sporadicky. V závere prvého dejstva musel pre zranenie odstúpiť Pulli a tak domácim chýbal ďalší obranca.

S výnimkou úvodu bol v druhom dejstve Martin jednoznačne lepší. Výrazne pridal a hostí chvíľami zatlačil do hlbokej defenzívy. Rapáč v 25. minúte a Pokrivčák o minútu neskôr stroskotali na spoľahlivom Kopřivovi. V 28. minúte však už bol Koyš úspešný a Martin sa ujal vedenia. Domáci si aj potom vypracovali šance, ale druhý gól sa im nepodarilo pridať. V 37. minúte Corbeil chytil tutovku Jenčíkovi a z protiútoku Markovič nepochodil proti Kopřivovi. Martin nezúžitkoval od 38. minúty 98 sekundovú presilovku 5:3, hoci často ohrozoval košickú bránku.

V treťom dejstve vydávali obe mužstvá všetky sily, vo skvelej atmosfére mali domáci prekvapujúco viac z hry, kým hostia čakali na svoju príležitosť. Obe mužstvá taktizovali, tréneri nasadzovali už len najlepšie formácie. V 56. minúte nevyužil Bicek zaváhanie domácich a netrafil prázdnu bránku. Záver tretej tretiny zvládli martinskí hokejisti psychicky aj fyzicky, napriek tomu, že hostia hrali v posledných minútach v početnej výhode aj bez brankára. Domáci sa nakoniec po jedinom góle Koyša tešili z nečakaného, ale zaslúženého postupu do semifinále. Veľkú zásluhu mal na ňom vynikajúco chytajúci Corbeil, ktorý si druhýkrát v tejto sérii udržal čisté konto.

Pavel Paukovček, tréner Martina:


Miroslav Marcinko, tréner Košíc:


MHC Martin - HC Košice 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Gól: 28. Koyš (Markovič, Bačík). Rozhodovali: Jonák, Müllner - Šefčík, Tvrdoň, vylúčení: 12:13, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 4000 divákov

/na zápasy 4:2, Martin postúpil do semifinále/

Zostavy:
Martin: Corbeil – Pacalaj, Pulli, Bačik, Salija, König, Brňák, Rusina, Dvořák – Korostin, Galamboš, Varga - Markovič, Heizer, Koyš - Rapáč, Dlouhy, Surovka - Rzavský, Pokrivčák, Jurášek

Košice: Kopřiva – Dudáš, Šedivý, Šmach, Matejka, Deyl, Jankovič, Koch, Vašíček – Bicek, Suja, Bartánus - Rudolf Huna, Jenčík, Šoltés - Hričina, Boltun, Nagy - Klíma, Bartoš, Milý


Hlasy trénerov:
Pavel Paukovček, tréner Martina: "Bez troch kľúčových obrancov sme zvládli zápas na výbornú. Všetci hráči splnili to, čo sme si povedali. Bojovnosť a srdce nahradili chýbajúcu skúsenosť, zvládli sme súboje jedného na jedného a mali sme v bránke výborného Corbeila. Myslím si, že po celej sérii, ktorú sme oddreli, sme si zaslúžene vybojovali postup."

Miroslav Marcinko, tréner Košíc: "V stretnutí sme chceli zvíťaziť a vrátiť sériu do Košíc. O výsledku rozhodol jediný gól. Opäť sme zlyhali v efektivite, nestrelili sme gól a to rozhodlo."