Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Michal Ďuriš vzdal dvomi gólmi poctu plzenskému hrdinovi

Na snímke útočník Michal Ďuriš Foto: TASR/Michal Svítok

Plzenskí futbalisti totiž nastúpili na zápas v dresoch s menami miestnych hrdinov jedenástimi vybranými osobnosťami plzenského kraja.

Praha 13. marca (TASR) - Michal Ďuriš zariadil víťazstvo Viktorie a zároveň vzdal hold plzenskému hrdinovi. Slovenský futbalový reprezentant strelil oba góly pri sobotňajšej výhre svojho klubu nad Bohemiansom 1905 2:0 v drese s menovkou Krosnař.

Plzenskí futbalisti totiž nastúpili na zápas v dresoch s menami "miestnych hrdinov" - jedenástimi vybranými osobnosťami plzenského kraja. Medzi nimi boli napríklad hasič, ktorý zachránil život kolegovi, hendikepovaní fanúšikovia či muž, ktorý varí pivo v plzenskom pivovare viac ako 40 rokov. Ďuriš nastúpil v drese s menom policajta Karla Krosnařa. Ten zachránil život staršiemu mužovi, ktorý zapadol v podmočenom teréne na plzenskej Valše.

"Po prvom góle som na menovku ukázal, aby si pán Krosnař užil chvíľu slávy. Bolo to vtipné. Ale hlavne som rád, že sa ukázalo, že to v Plzni nie je iba o futbale, ale aj o ľuďoch, ktorí zachraňujú životy. To je dôležitejšie ako nejaký futbal," povedal Ďuriš pre idnes.cz. "Ja som si prečítal všetky príbehy týchto ľudí. Viem, čo kto z nich urobil, čím sa preslávil. Neviem, kto ich vyberal, ale je to veľmi zaujímavé," podotkol.

Pre Ďuriša to boli góly číslo 13. a 14. v ligovej sezóne. Po vydarenej jesennej časti, keď ich dal jedenásť, sa mu prestalo dariť, no po päťzápasovej odmlke je zase v streleckej forme. V posledných dvoch dueloch zaznamenal tri presné zásahy. "Keď útočník nedáva góly, nie je to jednoduché. A hlavne tu v Plzni, kde je tlak. Som za to rád, že mi teraz padajú, snáď to vydrží čo najdlhšie. Niekedy má človek obdobie, že dá gól z ničoho, inokedy sa trebárs vôbec nedostane do šance. O to viac si každý gól vážim," dodal Ďuriš, ktorý sa zatiaľ nechce vyjadrovať k šanci získať titul kráľa strelcov.