Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Michal Handzuš odohral takmer celú minulú sezónu so zranením

Slovenský hokejový útočník Michal Handzuš Foto: TASR/AP Photo/Mike Strasinger

Už v play-off NHL hral 35-ročný hráč len s pomocou injekcií v boku.

San Jose 25. júla (TASR) - Slovenského hokejového reprezentanta a hráča klubu NHL San Jose Sharks trápilo veľkú časť sezóny zranenie bedra a aj preto mu nevyšla podľa jeho predstáv. Napriek tomu bol výraznou oporou národného tímu pri prekvapujúcom zisku striebornej medaily na majstrovstvách sveta.

Počas 67 zápasov v sezóne 2011/2012 strelil banskobystrický rodák len sedem gólov a na 17 prihral. Na konci sezóny mal v štatistikách šesť mínusových bodov, pričom v tíme sa negatívnejším číslom mohli "pochváliť" už len Jason Demers a Dominic Moore s ôsmimi mínusovými bodmi.

Už v play-off NHL hral 35-ročný hráč len s pomocou injekcií v boku. Počas neúspešnej série proti St.Louis Blues nakoniec nastúpil pre údajné problémy so slabinami len v dvoch zápasoch. Okrem zranení sa Michal Handzuš musel počas uplynulej sezóny vyrovnať aj so smrťou kamaráta Pavla Demitru, ktorý zahynul v septembri počas tragickej havárie lietadla Lokomotivu Jaroslavľ. Handzušovi zostáva do vypršania kontraktu jeden rok, počas ktorého by mal zinkasovať 2,5 milióna amerických dolárov.