Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Martikán sa teší na podstromčekový program, stále má motiváciu

Na snímke vodný slalomár Michal Martikán Foto: TASR/Michal Svítok

O výnimočné sviatky sa postarajú najmä jeho dve dcérky Tamara a Emma, ktoré si pre rodičov pripravili prekvapenie.

Bratislava 23. decembra (TASR) - Vodný slalomár Michal Martikán sa teší, že môže stráviť Vianoce opäť v kruhu svojej rodiny a blízkych. O výnimočné sviatky sa postarajú najmä jeho dve dcérky Tamara a Emma, ktoré si pre rodičov pripravili prekvapenie.

"Vianoce budú výnimočné minimálne tým, že moje dve dcérky nám pripravia program. Majú veľmi blízko k umeniu športu, obe sú moderné gymnastky. Verím, že nám zo svojej vôle pripravia 'podstromčekový' program a veľmi sa na to teším," povedal pre TASR.

Koncoročné sviatočné obdobie si vždy užíva, keďže pre vrcholového športovca, ktorý cestuje po celom svete, je čas strávený s rodinou a blízkymi veľká vzácnosť. "Športový program je niekedy veľmi, veľmi plný a doma strávime málo času. Takže Vianoce sú takou istotou, že sme doma a môžeme byť s rodinou a najbližšími, ktorí nám držia najviac palce, a aj vďaka ich podpore môžeme byť cez rok úspešní," pokračoval.

O väčšinu domácich prác a príprav na sviatky sa stará jeho manželka Lenka, no ani Martikán sa neštíti pomôcť. "Som rád, že jej nemusím až tak pomáhať, pretože to zvláda veľmi dobre. Ale je pár vecí, s ktorými jej vždy veľmi rád pomôžem, niečím ju aj prekvapím. Keďže počas sezóny sa nie vždy dá stravovať v reštauráciách, tak už viem aj variť," prezradil.

Tridsaťšesťročnému Martikánovi nevyšla uplynulá sezóna podľa predstáv a nemohol s ňou byť spokojný. Hlavným dôvodom je, že k piatim medailám z uplynulých piatich olympiád už v Riu ďalšiu nepridá. V internej kvalifikácii na budúcoročné olympijské hry totiž uspel Matej Beňuš. Martikán prezradil, že dlho koketoval s myšlienkou na športový dôchodok, no nakoniec našiel motiváciu pokračovať. "Pre mňa je veľké sklamanie, že som sa nedostal na olympiádu. Aj napriek tomu, že som vyhral skvelé domáce preteky Svetového pohára, nemôžem byť spokojný, pretože som mal vyššie ciele. Dlho som rozmýšľal nad pokračovaním v kariére. Vďaka mnohým ľuďom a zážitkom, ktoré som mal po MS v Londýne, som sa rozhodol ešte pokračovať. Motivácia ostať minimálne v elitnom tíme ešte niekoľko rokov je dostatočná na to, aby som išiel ďalej. Pretekov bude okrem OH veľa. Bude kde zabrať a snažiť sa ísť čo najlepšie zo všetkých. Energiu som iste ešte nestratil," dodal.