Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Po neúspechu Sparty sa chce hokejista Michal Sersen presadiť na MS

Michal Sersen Foto: TASR/Milan Kapusta

Michal Sersen sa stal v základnej časti pilierom sparťanskej obrany. Aj jeho zásluhou v nej mužstvo prehralo v riadnom hracom čase iba sedemkrát.

Praha 26. marca (TASR) - Zmiešané pocity z tejto sezóny má slovenský hokejový obranca Michal Sersen. V základnej časti jeho Sparta Praha dominovala, získala Prezidentský pohár, ale vo štvrťfinále play off českej extraligy ju nečakane stopla Kometa Brno.

"Odohrali sme skvelú základnú časť, bol v nej aj zápas s New Yorkom Rangers, ktorý bol pre nás všetkých samozrejme obrovským zážitkom," citovala Michala Sersena oficiálna klubová internetová stránka. "To sa nevidí každý deň, ani každý rok. Potom prišlo play off a... Z neho sme všetci ešte stále sklamaní a hlavne nehnevaní sami na seba, pretože sme sériu s Kometou mohli a mali zvládnuť lepšie k spokojnosti všetkých."

Dvadsaťšesťročný Sersen si nemyslí, že by im uškodila dvojtýždenná prestávka po základnej časti, po ktorej si na súpera museli počkať z predkola play off. "Prestávka na nás asi nijako extra nepôsobila. Prvý štvrťfinálový zápas doma s Kometou sme podľa mňa odohrali naozaj kvalitne, tým viac preto bolí, že sme paradoxne prehrali. Keby sme vyhrali a potom viedli 3:1 na zápasy, možno by sa celá séria vyvíjala celkom inak. Ale nebudem hovoriť o tom, čo by bolo keby..."

Za kľúčové momenty sparťanského vyradenia radí najmä to, že sa nedokázali presadiť cez obranu Komety. "Vo všetkých šiestich zápasoch hrali naozaj zodpovedne v hre dozadu a viac-menej čakali na naše chyby. Play off je aj o tom, kto tých herných chýb urobí viac. A môžem otvorene povedať, že Brno ich robilo minimum a aj keď sa nejaká chybička už vyskytla, tak sme ju nedokázali správne potrestať. Naopak, oni využili vari každú našu minelu vo svoj prospech."

Sersen sa stal v základnej časti pilierom sparťanskej obrany. Aj jeho zásluhou v nej mužstvo prehralo v riadnom hracom čase iba sedemkrát, Sersen si na svoje konto pripísal v 52 zápasoch 25 bodov (6+19). Aj z tohto pohľadu si myslí, že osobne bola sezóna pre neho úspešná. "Celá základná časť bola výborná, môžem povedať, že takú jazdu som vo svojej kariére ešte nezažil. Celý náš úspech stál samozrejme na Pepisovi (brankár Pöpperle), ktorý mal skvelú formu celý rok."

Podľa neho je česká extraliga kvalitnou súťažou. "Všetky zápasy boli podľa mňa na vysokej úrovni. Či už budem hovoriť o skvelom prístupe médií, alebo čisto len o hokeji. Extraligu hodnotím ako veľmi kvalitnú súťaž."

Svojimi výkonmi oslovil aj reprezentačného trénera slovenskej reprezentácie Vladimíra Vůjteka, ktorý ho nominoval na prípravné sústredenie. "Samozrejme, že by som sa rád presadil a vybojoval si miesto v zostave pre majstrovstvá sveta. To je teraz môj hlavný cieľ," uzavrel Sersen.