Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Michalovce budú hostiť hádzanárske ME do 17 rokov, začali s prípravami

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Prezident Organizačného výboru ME žien do 17 rokov Miloš Šubák verí, že augustový termín turnaja sa v návštevnosti premietne skôr pozitívne.

Michalovce 1. februára (TASR) - Organizačný výbor Majstrovstiev Európy v hádzanej žien do 17 rokov pokračuje s prípravami na augustový šampionát. Jeho dejiskom budú Michalovce, ktorých primátor vníma túto skutočnosť ako česť i ocenenie. Prípravy pokračujú podľa plánu a organizátori momentálne riešia obsadenie technického personálu a dobrovoľníkov.

Pri výbere usporiadateľského mesta zavážilo viacero faktorov, hádzanárska tradícia v Michalovciach bola jedným z nich. Kapacita modernej Chemkostav arény by mala byť dostačujúca a práve v nej bude hrať zápasy základnej skupiny aj slovenský tím. "Veríme, že Michalovce sú najlepšou voľbou. Urobíme všetko pre to, aby bol šampionát úspešný a veríme, že dobre dopadne nielen organizácia, ale aj vystúpenie domáceho tímu," uviedol prezident Slovenského zväzu hádzanej Jaroslav Holeša.

Podľa primátora Michaloviec je organizácia podujatia európskeho významu veľkou cťou. "Pre mesto Michalovce je cťou a potešením, že tu máme podujatie takéhoto významu. Nie je veľa miest, v ktorých sú také podmienky ako v Michalovciach. Za mesto Michalovce môžem prisľúbiť, že prispejeme k tomu, aby mal celý šampionát hladký priebeh," uviedol primátor Viliam Zahorčák.

Organizačný výbor ME v uplynulom období prijal niekoľko kontrolných komisií, ktoré sondovali pripravenosť Michaloviec. "Európska hádzanárska federácia mala už na jeseň v Michalovciach svoju komisiu a v priebehu februára očakávame návštevu dvoch pánov, ktorí skontrolujú našu pripravenosť. Berú to veľmi vážne, pretože je to významné podujatie. Je to kompletne pripravené z pohľadu ubytovania, hál a logistiky. Teraz je to o tom, aby sme dali dokopy dostatočný počet dobrovoľníkov a technický 'staff'. To nie je jednoduché, pretože šampionát je v čase letných prázdnin. Máme však skúsenosti z vlaňajších MS kadetiek v Bratislave, takže si myslím, že budeme pripravení," uviedol Holeša pre TASR.

Prezident Organizačného výboru ME žien do 17 rokov Miloš Šubák verí, že augustový termín turnaja sa v návštevnosti premietne skôr pozitívne. "Očakávame fanúšikov z blízkeho okolia, no chceme tento šampionát čo najviac spropagovať a veríme, že si mládež nájde cestu na ME aj počas prázdnin," poznamenal.

Šestnásť družstiev bude rozdelených do štyroch skupín, v rámci ktorých sa odohrajú súboje každý s každým. Po nich postúpia dva najlepšie tímy z každej skupiny a vytvorí sa tabuľka, v rámci ktorej budú hrať o 1.-8. miesto. Družstvá z tretích a štvrtých miest budú hrať rovnakým spôsobom o umiestnenie na 9.-16. priečke. Dejiskom budú Michalovce, ktoré na svetový šampionát vyčlenili dve haly. Zápasy skupín A a B bude hostiť Mestská športová hala a súboje v skupinách C a D sa odohrajú v Chemkostav aréne. V programe šampionátu sú zahrnuté tri voľné dni, ktoré pripadnú na 12., 14. a 17. augusta.


Zloženie základných skupín ME 17 žien (10.-20. augusta 2016, Michalovce):

A-skupina: Rusko, Holandsko, Nemecko, Rakúsko

B-skupina: Dánsko, Maďarsko, Chorvátsko, Čierna Hora

C-skupina: Francúzsko, Švédsko, Rumunsko, Česká Republika

D-skupina: Nórsko, Španielsko, Srbsko, SLOVENSKO