Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Mike Richards dostal novú šancu, podpísal zmluvu s Washingtonom

Na archívnej snímke z 28. mája 2014 center Mike Richards (10) z Los Angeles Kings a Duncan Keith z Chicaga Blackhawks počas zápasu zámorskej NHL v Chicagu. Foto: TASR/AP

Richards vyhral Stanleyho pohár s Los Angeles Kings v rokoch 2012 a 2014, ale v júni s ním králi zrušili kontrakt.

New York 7. januára (TASR) - Hokejový útočník Mike Richards dostal opäť šancu zahrať si v zámorskej NHL. Bývalý hráč Philadelphie Flyers a Los Angeles Kings podpísal v stredu ročný kontrakt s Washingtonom Capitals krátko po tom, ako mu vedenie NHL dovolilo vrátiť sa do ligy.

"Organizačne to nie je veľký risk. Získali sme skúseného hráča za relatívne malé peniaze. Mike chce opäť naštartovať svoju kariéru, odohral veľa dobrých sezón, bol členom úspešných a víťazných tímov a je to špičkový hokejista," povedal pre nhl.com generálny manažér Capitals Brian MacLellan.

Richards vyhral Stanleyho pohár s Los Angeles Kings v rokoch 2012 a 2014, ale v júni s ním "králi" zrušili kontrakt. Tridsaťročného hokejistu totiž obvinili z prevážania zakázanej látky z USA do Kanady, za čo ho koncom januára čaká súd. "Myslíme si, že súd dopadne v prospech neho," povedal MacLellan s tým, že situáciu okolo Richardsa monitoroval klub už od leta a rady vedeniu Washingtonu dával aj jeho bývalý spoluhráč Justin Williams, ktorý hrá v Capitals prvú sezónu.

Celkovo odohral Richards za Philadelphiu a Los Angeles 710 zápasov v základnej časti s bilanciou 179+303. V 124 zápasov play off strelil 26 gólov a zaznamenal 87 bodov. Posledný zápas v NHL odohral 9. apríla.