Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Mikovič bude na jar kapitánom Spartaka Trnava

Na snímke vľavo hráč Trnavy Martin Mikovič Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Spartak, ktorý zimuje na 6. priečke tabuľky, sa na odvetnú časť pripravuje už tradične v Turecku.

Trnava 15. februára (TASR) - Kapitánom Spartaka Trnava v jarnej časti futbalovej Fortuna ligy 2015/2016 bude Martin Mikovič. V zime sa jeho meno skloňovalo v súvislosti s prestupom do Poľska, napokon však 25-ročný ofenzívny univerzál zostal v "malom Ríme" a spoluhráči si ho zvolili za nového kapitána.

"Je to pre mňa pocta. Som rád, že som dostal dôveru kabíny, budem robiť všetko pre to, aby som spoluhráčov nesklamal," tešil sa z novej úlohy v tíme Mikovič. Asistentov mu budú robiť Róbert Jež a Boris Godál, doplnil klubový web spartak.sk.

Spartak, ktorý zimuje na 6. priečke tabuľky, sa na odvetnú časť pripravuje už tradične v Turecku. "V krajine polmesiaca som už štvrtýkrát, nič sa tu nemení, všetko je takmer rovnaké. Je pravda, že počasie by mohlo byť také, ako keď sme sem prišli, pretože uplynulé dni máme stále zamračené a väčšinu voľného času tak musíme tráviť na izbách," nádejal sa Mikovič.

V rámci záverečného sústredenia odohrali spartakovci dva zápasy, proti Rudaru Pljevlja (2:0) a FC Atyrau (1:1). Posledný s dánskym Esbjergom ich čaká v utorok od 14.00 h. "Prvý zápas nám herne vyšiel lepšie, súper nebol taký kvalitný. Hrali sme si svoju hru a zaslúžene sme vyhrali. Mali sme niekoľko ďalších príležitostí, skóre mohlo byť vyššie. Druhý zápas nám nevyšiel podľa predstáv, hrali sme v silnom vetre, stratili sme veľa ľahkých lôpt, čo v lige kvalitnejší tím môže využiť proti nám. Musíme sa z toho poučiť. Vyrovnávajúci gól prišiel po vymyslenej štandardnej situácii, neobsadený hráč nám strelil gól, zápas sme stratili až na konci," zhodnotil "Miki" pre klubový web oba doterajšie prípravné zápasy v Turecku.

Mužstvo Spartaka ukazuje v príprave zlepšenie ako v defenzíve, tak i ofenzíve. "Celé mužstvo sa zlepšilo a dúfam, že nám to vydrží aj do ligy. Vyzerá to sľubne. Pre mňa je hlavné, že sa dostávam do šancí, až na zápas proti FC Atyrau, ktorý mi nevyšiel podľa predstáv. Oproti jeseni som nezmenil vôbec nič, iba som sa začal viac sústrediť na zakončenie," objasnil svoju zlepšenú efektivitu novopečený kapitán, ktorý si pochvaľuje celkový prejav mužstva: "Výsledky síce nie sú dôležité, ale je lepšie, keď mužstvo vyhráva. Niektoré zápasy nám vyšli lepšie, iné zasa menej. Snažíme sa z tréningov prenášať veci do zápasov a musím povedať, že sa nám to celkom darí. Som spokojný, posledné detaily doladíme v Turecku," dodal.