Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Hviezdami týždňa sú Miller, Neal a Sharp, ktorý napodobnil Demitru

Marián Hossa sa raduje so spoluhráčom Patrickom Sharpom. Foto: TASR/AP

V deň svojich narodením zaznamenať hetrik predtým v histórii NHL dokázal ako prvý Slovák Pavol Demitra (29. novembra 2002).

New York 30. decembra (TASR) - Hokejový útočník Chicaga Blackhawks Chris Stewart, brankár Buffala Sabres Ryan Miller a ľavý krídelník Pittsburghu Penguins James Neal sa stali hviezdami uplynulého týždňa v zámorskej NHL. Informoval o tom oficiálny web profiligy.

Sharp zaznamenal v uplynulom období šesť gólov a jednu asistenciu a prispel tak k tomu, že Chicago získalo päť zo šiestich možných bodov. Spoluhráč slovenských útočníkov Michala Handzuša a Mariána Hossu sa stal prvým hráčom v histórii "jastrabov", ktorý v deň svojich narodením zaznamenal hetrik. Podarilo sa mu to v súboji s New Jersey (5:2), pričom predtým to v histórii NHL dokázal ako prvý Slovák Pavol Demitra (29. novembra 2002). Sharp figuruje s bilanciou 22+19 na deviatom mieste v kanadskom bodovaní celej NHL.

Druhou hviezdou týždňa sa stal gólman Miller, ktorý čiastočne vylepšil renomé hokejistov Buffala v tejto sezóne. V uplynulom období mal 96,1% úspešnosť zákrokov a priemer 1,55 inkasovaného gólu na zápas. Sabres vybojovali päť zo šiestich možných bodov. Tridsaťtriročný rodák z East Lansing odchytal v tejto sezóne 28 stretnutí s bilanciou desať výhier, 17 prehier a jedna remíza pri 92,7% úspešnosti zákrokov.

Neal prispel štyrmi gólmi a štyrmi asistenciami k tomu, že hokejisti Pittsburghu Penguins zotrvali na vedúcej pozícii vo Východnej konferencii. Dvadsaťšesťročný Kanaďana odohral v tomto ročníku zámorskej profisúťaže 21 zápasov s bilanciou 14+16.