Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Miller sa po páde podrobil chirurgickému zákroku, na MS skončil

KK24 Beaver Creek - Americký lyžiar Bode Miller padá v mužskej kategórii super-G na 43. MS v alpských disciplínach v americkom štáte Colorado 5. februára 2015. Foto: TASR

Tridsaťsedemročný Miller, ktorý v americkom Beaveru Creeku zaznamenal svoj prvý štart po dlhej pauze, mal skvelé medzičasy, avšak príliš si trúfal v mimoriadne náročnom zlome do záverečnej tretiny.

Beaver Creek 6. februára (TASR) - Americký lyžiar Bode Miller si počas štvrtkového pádu v super-G na majstrovstvách sveta poranil podkolennú šľachu a následne sa podrobil chirurgickému zákroku. Šampionát sa pre neho predčasne skončil, informovala agentúra Reuters.

Tridsaťsedemročný Miller, ktorý v americkom Beaveru Creeku zaznamenal svoj prvý štart po dlhej pauze, mal skvelé medzičasy, avšak príliš si trúfal v mimoriadne náročnom zlome do záverečnej tretiny. Nezvládol však príliš priamy vjazd do bránky a následne sa po zadnej časti tela kĺzal dole strmým previsom. V cieli prenosová kamera detailne odhalila aj cez roztrhanú kombinézu reznú ranu na Millerovej nohe. Podľa stanoviska lekára amerického tímu ho z nemocnice po chirurgickom zákroku prepustili. "Operačný zákrok prebehol úspešne. Som šťastný, mohlo to dopadnúť oveľa horšie," napísal Miller na Twitteri.

Zranenie vyradí amerického reprezentanta minimálne z nasledujúceho programu MS, no zrejme ho čaká dlhšia pauza a v jeho 37 rokoch to môže znamenať aj koniec kariéry.

Body Miller - Pád