Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Millerovi neudelili licenciu na súboj s Joshuom pre dopingový nález

Na snímke vľavo britský pästiar Anthony Joshua a Američan Jarrell „Big Baby“ Miller. Foto: TASR/AP

Látku v jeho vzorke z 20. marca našla Dobrovoľná antidopingová asociácia (VADA).

Los Angeles 18. apríla (TASR) - Očakávaný boxerský súboj v superťažkej hmotnostnej kategórii medzi Britom Anthonym Joshuom a Američanom Jarrellom Millerom sa 1. júna v New Yorku neuskutoční. Dôvodom je Millerov pozitívny dopingový nález na zakázanú látku GW1516 zvyšujúcu vytrvalosť, na základe čoho mu Športová komisia štátu New York (NYSAC) odmietla udeliť boxerskú licenciu.

Látku v jeho vzorke z 20. marca našla Dobrovoľná antidopingová asociácia (VADA). "Komisia zamietla žiadosť Jarrella Millera o vydanie boxerskej licencie pre užitie zakázanej látky. V tejto chvíli nebudeme prípad ďalej komentovať," citovala agentúra AFP z vyhlásenia NYSAC. Millera pozitívne testovali už v roku 2014 na metylhexaneamín, vtedy dostal trest na deväť mesiacov.

Tridsaťročný boxer mal 1. júna v New Yorku zabojovať o opasky WBA, IBF a WBO britského šampióna v superťažkej hmotnostnej kategórii. Miller doteraz nenašiel premožiteľa vo svojich 24 profesionálnych zápasoch.

Joshuov promotér Eddie Hearn potvrdil, že hľadajú alternatívneho súpera. "Môže ním byť ktokoľvek. Existujú však mená, ktoré by boli pre našich partnerov zaujímavejšie ako iné. Je našou prácou nájsť čo najvhodnejšieho protivníka."