Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

VIDEO: R. Kaliňák ocenil hokejový tím PZ SR a slovenské reprezentantky

Zo slávnostného oceňovania hokejistov, hokejistiek a členov Športového centra polície za výsledky na MS 27. apríla 2015 v hoteli Bôrik v Bratislave. Na snímke vpravo podpredseda vlády a minister vnútra SR Robert Kaliňák počas príhovoru. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Podľa manažérky ženskej reprezentácie Ľubomíry Kožanovej je ocenenie od ministra zadosťučinením.

Bratislava 27. apríla (TASR) - Podpredseda vlády a minister vnútra SR Róbert Kaliňák v pondelok udelil rezortné ocenenia za výborné športové výsledky príslušníkom Policajného zboru SR, trénerovi hokejového tímu Policajného zboru Zdenovi Cígerovi, ako aj slovenským hokejistkám a členom realizačného tímu žien.



Príslušníci PZ SR sa zviditeľnili na tohtoročných MS polície v ľadovom hokeji v Liberci, odkiaľ si priviezli zlaté medaily. Úspešný vstup do nového roka mali tiež slovenské hokejové reprezentantky. Hráčky do 18 rokov získali v januári v I. divízii MS tejto vekovej kategórie bronzové medaily. Tím žien sa zase po roku vrátil do A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta po víťazstve v rozhodujúcom dueli o postup na šampionáte nižšej kategórie v Pekingu nad domácimi Číňankami. "Verili sme najmä v úspech žien, pretože sa nám podarilo stiahnuť ženskú reprezentáciu pod ministerstvo vnútra a dať jej nový nádych. V poslednom čase začal slovenský ženský hokej upadať, no záujem sa zvyšuje, preto sme chceli, aby mali jednotnú prípravu a vytvorili sme celkom slušné podmienky, čo sa odzrkadlilo na výsledkoch. Teraz majú pred sebou ďalší kus práce a chcem sa poďakovať celému realizačnému tímu za odvedenú robotu," uviedol pre TASR Kaliňák a zároveň pripojil odkaz úspešným reprezentantom: "Má význam trochu drieť, stratiť pot a potom sa dostavia aj výsledky. My chceme naďalej podporovať kolektívne športy, skôr sa venovať príprave mladých, aby potom mohli reprezentovať Slovensko."



Podľa manažérky ženskej reprezentácie Ľubomíry Kožanovej je ocenenie od ministra zadosťučinením. "Je to ocenenie našej celosezónnej práce. Akurát dnes sme sa bavili s kolegami z realizačného tímu, že u pána ministra sme boli minulý rok v júni, keď sme sa dohodli na začiatku projektu. Ani nie do roka a do dňa sme tu a tešíme sa, že naša práca je hodnotená úspešne. Je síce meraná medailami, no toto ocenenie je tiež veľké zadosťučinenie. My sami sme sa rozhodli odovzdať medailu aj pánovi ministrovi, pretože bez neho by nebola," uviedla Kožanová.



Príjemným prekvapením bolo vystúpenie členov Policajného zboru SR na MS, nemalú zásluhu mal na tom tréner Zdeno Cíger. "S pánom ministrom sme začali spolupracovať v súvislosti s mojou akadémiou, som rád, že mi pomohol. Potom sa všetko zomlelo veľmi rýchlo a dostal som aj ponuku na trénovanie týchto chlapcov na majstrovstvách a teším sa z toho. Sú to príjemné veci, ktoré sa dajú naďalej rozvíjať, síce sa prioritne venujem mládeži, no verím, že aj s chlapcami ďalej niečo vymyslíme, nebránim sa ničomu," skonštatoval Cíger, pre ktorého bol policajný šampionát tiež veľkou neznámou. "Sám som nevedel, čo čakať. Vedel som s kým kedy hráme, no až na základe zápasov som začal porovnávať. Keď sme však mali s chlapcami tréning, bol som prekvapený z nasadenia, disciplíny a hokejových zručností. Chalani boli nadšení, dali mi dôveru a rešpektovali moje slová. Vytvorili sa medzi nami kamarátske aj profesionálne vzťahy, čo vyvrcholilo v pekné víťazstvo," dodal.