Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Šport

Minister obrany privítal majstrov sveta v posilňovni

Na snímke sprava minister obrany Martin Glváč, Jana Purdjaková a Igor Kočiš. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Ja a Purdjaková aj Igor Kočiš v uplynulých mesiacoch triumfovali na majstrovstvách sveta.

Bratislava 3. decembra (TASR) - Minister obrany Slovenskej republiky Martin Glváč v pondelok ocenil majstrov sveta v kulturistike Janu Purdjakovú a Igora Kočiša. Šéf rezortu privítal dvojicu úspešných reprezentantov VŠC Dukla Banská Bystrica symbolicky v posilňovni.


"Každý takýto úspech má pre nás aj taký význam, že sme nerobili niečo, čo by mohlo byť terčom kritiky, alebo čo by mohli byť vyhodené peniaze. Som preto rád, že sme v rámci toho, čo môžeme poskytnúť, úspešní. Veľmi nás to teší," uviedol pre TASR Glváč, ktorý obom reprezentantom odovzdal finančnú odmenu vo výške 500 eur.

Minister načrtol aj ďalšiu účasť jeho rezortu v športovej oblasti, pričom by chcel zefektívniť narábanie s financiami. "Do budúcna by sme chceli byť efektívnejší. Je to na novom vedení Dukly i novom vedení ŠKP, aby sme vedeli, ktoré športy budeme preferovať a tým pádom aj športovcov a takto im vytvárať lepšie podmienky," dodal minister.

Purdjaková i Kočiš v uplynulých mesiacoch triumfovali na majstrovstvách sveta. Purdjaková zvíťazila v októbri v poľskom Bialystoku v kategórii do 55 kg a obhájila prvenstvo z vlaňajška. Celkovo získala už rekordný deviaty titul, vďaka čomu je najúspešnejšou amatérkou na MS. "Musím sa poďakovať ministerstvu obrany a zároveň aj Dukle, že môžem byť stále ich členom a vďaka tomu robím tento šport," uviedla.



Kočiš sa z MS v ekvádorskom Guayaquile vrátil so zlatou medailou v kategórii do 70 kg. Bola to už jeho šiesta, prvýkrát sa tešil na MS v Jangone v roku 2001, potom pokračovali tituly v rokoch 2002, 2003, 2005 a 2011. Dve strieborné a jednu bronzovú medailu z MS má aj v kategórie do 75 kg. "Ďakujem za prijatie u ministra obrany a za podporu VŠC Dukly Banská Bystrica. Samozrejme, pokiaľ mi bude zdravie slúžiť naďalej, chcem získavať ďalšie tituly," dodal Kočiš.