Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Mládková postúpila na MS s prehľadom do semifinále K1 na 500 m

Slovenská reprezentantka Ivana Mládková. Foto: TASR/DUNA/MTI/Tamas Kovacs

V piatkovej piatej rozjazde skončila na druhom mieste. Za víťazkou Francúzkou Manon Hostensovou zaostala o 79 stotín sekundy.

Szeged 23. augusta (TASR) - Slovenská reprezentantka v rýchlostnej kanoistike Ivana Mládková postúpila na MS v Szegede do semifinále olympijskej K1 na 500 m. V piatkovej piatej rozjazde skončila na druhom mieste. Za víťazkou Francúzkou Manon Hostensovou zaostala o 79 stotín sekundy.

Do semifinále postúpilo päť najrýchlejších lodí z každej rozjazdy a celkovo dve najlepšie zo šiestych priečok.

Jakubík s Gacsalom sú v semifinále K2 na 1000 m


Slovenský dvojkajak v zložení Gábor Jakubík, Ákos Gacsal postúpil na MS v rýchlostnej kanoistike v olympijskej disciplíne na 1000 m do semifinále. V piatkovej tretej rozjazde skončil v Szegede na treťom. mieste, na víťazných Ukrajincou stratil 5,92 sekundy, tesne druhí boli Dáni (+0,02).

Do semifinále postúpilo päť najrýchlejších lodí z každej rozjazdy a celkovo dve najlepšie zo šiestych priečok. Matej Rusnák sa kvalifikoval do semifinále C1 na 1000 m, keď vo štvrtej rozjazde dopádloval tretí za Brazílčanom Isaquiasom Queirozom dos Santosom a Rumunom Leonidom-Valentinom Carpom. Popoludní bude bojovať o postup do finále na neolympijskej päťstovke.

Matej Rusnák sa na MS v Szegede predstaví v B-finále C1 na 500 metrov. V piatkovom prvom semifinále skončil tesne štvrtý. Za tretím miestom zaručujúcim boj o medaily zaostal o 42 stotín. Víťazom sa stal Poliak Wiktor Glazunov, Rusnák za ním zaostal o dve sekundy.

Pre 31-ročného pretekára to boli druhé preteky v priebehu dvoch hodín. Kým dopoludnia splnil prioritnú úlohu a postúpil v olympijskej "tisícke" z rozjazdy, na polovičnej trati mu chýbalo pár metrov. "Poviem pravdu, som veľmi sklamaný. Veril som si, že konečne spravím finále na päťstovke. O to horšie, že chýbal iba kúsok. Myslím si, že som nikde nezaváhal ani nespravil chybu, jazda mi vyšla ideálne, ale napokon to tesne nestačilo. Určite sa nechcem vyhovárať na to, že to bola druhá jazda v krátkom slede," povedal v cieli Rusnák.

A-finále mal pritom na dosah. V závere výrazne pridal a dotiahol sa na vedúcu trojicu. Napriek enormnej snahe, trať bola "príliš krátka" a Španiel David Barriero si postrážil postup. "Ťažko povedať, či by desať metrov navyše pomohlo. Možno by zabral aj on, možno nie," dodal Rusnák.

Vyslaný redaktor TASR Richard Rigáň