Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 25. máj 2024Meniny má Urban
< sekcia Šport

Schumacherov syn havaroval počas tréningu pri rýchlosti 160 km/h

Foto: Mick Schumacher Fan Club

Informáciu o nehode priniesli nemecké médiá.

Bratislava 18. marca (Teraz.sk/ TASR) - Len pár dní po tom, ako agentúra DPA informovala o pôsobení Schumacherovho syna Micka v seriáli pretekov ADAC Formula 4, prišiel denník Die Welt s informáciou o nehode syna sedemnásobného šampióna formuly 1. Pätnásťročný Mick údajne na prvej testovacej jazde v Brandenbursku v rýchlosti 160 km/h vyletel z dráhy.

Vozidlo však podľa údajov denníka skončilo v bezpečnostných bariérach a Schumacherov syn vyviazol bez zranení. Ako denník dodáva, do momentu nehody odjazdil Mick sedem hodín testovacej jazdy. Už 25. apríla by mal absolvovať svoj prvý šampionát v Oscherslebene.



Schumacher junior bude jazdiť za holandský tím Van Amersfoort Racing. Ten pre 'efjednotku' vychoval aj Maxa Verstappena. Potomok Josa Verstappena, bývalého kolegu Schumachera seniora v tíme Benetton zo sezóny 1994, bude vo veku 17 rokov pôsobiť v nadchádzajúcom ročníku F1 ako člen stajne Toro Rosso.

Mick Schumacher, ktorý rovnako ako jeho otec začínal na motokárach, doteraz jazdil pod menom Mick Betsch. Betschová je meno jeho matky Corinny za slobodna.

"Nechcel som na seba upútavať pozornosť. Chcel som dokázať, že som dobrý jazdec nielen pre to, že som synom slávneho otca," uviedol Schumacher junior pre agentúru DPA.