Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Mladý Slovák sa pobije o titul majstra sveta v thajboxe

Foto: Instagram Noiwibon Kittisak

Marco Novák si chce prípadným víťazstvom nad Thajcom Noiwibonom Kittisakom otvoriť dvere k účasti na najprestížnejších svetových turnajoch.

Bratislava 24. februára (OTS) - Slovenského thajboxera Marca Nováka čaká už o necelé dva týždne životný zápas. V bratislavskej Športovej hale PKO vyzve 5. marca v súboji o majstra sveta organizácie WKU v kategórii do 67 kg Kittisaka Noiwibona z Thajska. Titulový zápas bude vrcholom tradičného turnaja Hanuman Cup 30.

Dvadsaťjedenročný zverenec trénera Františka Starého si vybojoval šancu uchádzať sa o opasok pre svetového šampióna v decembri minulého roka, keď po skvelom obrate knokautoval v poslednom kole oveľa skúsenejšieho Nemca Alexa Vogela. "Veľmi sa teším na tento zápas, bude rozhodne najdôležitejší v mojej doterajšej kariére. Verím, že sa mi ním otvoria dvere do sveta a dostanem možnosť zápasiť na najväčších turnajoch," netají Novák svoje ambície.



Úradujúceho majstra Európy WKU čaká kvalitný súper priamo z kolísky športu ôsmich končatín. Kittisak v súčasnosti trénuje vo švédskej stajni Real Fighter Team, je však predstaviteľom tradičnej thajskej školy. Vyniká tvrdými kopmi, no dokáže tiež výborne zaboxovať. Na svojom konte má 45 zápasov, z toho 35 víťazných (23 KO). Vo veku 24 rokov je držiteľom niekoľkých opaskov, vrátane európskeho a svetového titulu ISKA. Vlani sa stal európskym šampiónom organizácie WKN. "Je to šikovný chalan. Mám ho napozeraného na videu, budem si musieť dať pozor na jeho highkicky. Presnú taktiku určenú nemám, málokedy robí súper v ringu to, čo by som od neho čakal. Mám však za sebou kvalitnú prípravu a som pripravený reagovať na to, čo príde," uviedol Novák s bilanciou 33 víťazstiev, 4 prehry a 4 remízy.

Podujatie, ktoré sa uskutoční v deň parlamentných volieb, okrem zápasu Nováka s Kittisakom ponúkne aj ďalších 11 atraktívnych súbojov. Z nich spomeňme aspoň odvetu súboja medzi Danielom Hromekom a Jakubom Benkom. V derby súboji dvoch bratislavských klubov sa zároveň rozhodne o držiteľovi titulu majstra Slovenska.
Foto: HANUMAN CUP