Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

MLS: Bratia dos Santosovci opäť spolu v tíme Los Angeles Galaxy

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Dvadsaťsedemročný stredopoliar Jonathan dos Santos prišiel do LA, rovnako ako jeho o rok starší brat, zo španielskeho Villarrealu.

Carson 29. júla (TASR) - Tím zámorskej futbalovej MLS Los Angeles Galaxy získal do svojich služieb Jonathana dos Santosa, ktorý sa tak po dvoch rokoch opäť stretne v jednom klube so svojím bratom Giovanim.

Dvadsaťsedemročný stredopoliar Jonathan dos Santos prišiel do LA, rovnako ako jeho o rok starší brat, zo španielskeho Villarrealu. Vedenie Galaxy za neho zaplatilo odstupné 4,3 milióny eur.

"Prišiel som sem, pretože je to pre mňa obrovská možnosť futbalovo rásť. Je to skvelá príležitosť zahrať si s mojím bratom. Vždy sme chceli hrať spolu. Toto je najlepšia organizácia v Major League Soccer, môj cieľ je vyhrávať s ňou trofeje," povedal po oficiálnom predstavení.

"Jonathan bol náš hlavný cieľ na toto leto," povedal riaditeľ Peter Vagenas. "Jonathan dokáže hrať na viacerých postoch. V mexickom národnom mužstve hrá defenzívneho stredopoliara, vo Villarreale hral aj na kraji stredovej formácie. Hodí sa do každého systému," povedal o ňom viceprezident Chris Klein.

Ten zároveň oznámil, že klub chce priviesť aj ďalšie veľké mená, no Zlatan Ibrahimovič to nateraz nebude. "Máme neuveriteľný vzťah so Zlatanom a jeho agentom. Miluje náš klub, miluje LA. Máme o neho záujem, ale on chce ostať v Európe," dodal.