Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 24. máj 2024Meniny má Ela
< sekcia Šport

Moderná gymnastika: Slovenky sa na podujatia pripravujú v Bulharsku

Predsedníčka sekcie modernej gymnastiky Slovenskej gymnastickej federácie (SGF) Hana Kiková, archívna snímka. Foto: TASR Pavol Zachar

V domácich podmienkach mali možnosť trénovať iba v Karanténnom centre pre vrcholový šport v Šamoríne, no nenašli tam vyhovujúce podmienky.

Sofia 23. marca (TASR) - Slovenské reprezentantky v modernej gymnastike sa na tohtoročné vrcholné podujatia pripravujú v Bulharsku. V domácich podmienkach mali možnosť trénovať iba v Karanténnom centre pre vrcholový šport v Šamoríne, no nenašli tam vyhovujúce podmienky.

Po dohode s miestnymi klubmi sa vedeniu sekcie modernej gymnastiky podarilo vybaviť tréningový kemp v Bulharsku s dôrazom na bezpečnosť a zdravie výpravy. "Do Bulharska odcestovalo 8. marca štrnásť reprezentantiek. Som rada, že sa dievčatá po troch mesiacoch vrátili do gymnastickej telocvične a pripravujú sa na júnové majstrovstvá Európy a aj na októbrové majstrovstvá sveta v Japonsku. Doma a bez možnosti tréningu nám ale stále zostáva veľké množstvo gymnastiek. Reštart tréningovej a súťažnej sezóny bude pre gymnastiku tvrdým orieškom," uviedla v tlačovej správe predsedníčka sekcie modernej gymnastiky Slovenskej gymnastickej federácie (SGF) Hana Kiková.

Slovenské reprezentantky sa po roku vrátili už aj na súťažný koberec, na ktorom si zmerali sily s bulharskou reprezentáciou. Spoločná skladba žien získala od rozhodkýň za zostavu s piatimi loptami výborných 20,550 bodu, juniorská skladba s rovnakým náčiním 19,250 bodu. "Súťaž dopadla nad naše očakávania. Samozrejme, musíme zapracovať na mnohých veciach, ako po fyzickej tak aj po mentálnej stránke," zhodnotila výsledok Michaela Darnadiová, asistentka trénerky Adely Dimovej. Pod jej vedením absolvujú dievčatá každý deň dvojfázové tréningy, kondičnú aj baletnú prípravu: "Prešli sme z menších priestorov do štandardných a musím povedať, že úvodné tréningy boli náročné, dievčatá sa však dokázali rýchlo adaptovať.“

Vyvrcholením mesačného tréningového kempu v Sofii bude začiatkom apríla medzinárodná súťaž Sofia Cup, na ktorej predvedú obe reprezentačné skladby.