Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Slovenka B. Mokošová obsadila na ME v športovej gymnastike 17. miesto

Na archívnej snímke je slovenská gymnastka Barbora Mokošová. Foto: TASR - Ján Súkup

Slovenskej reprezentantke sa účasťou vo finále podarilo splniť cieľ spred šampionátu - postup medzi najlepšiu dvadsaťštvorku.

Kluž 21. apríla (TASR) - Slovenská reprezentantka v športovej gymnastike Barbora Mokošová obsadila 17. pozíciu v piatkovom finále viacboja na majstrovstvách Európy v rumunskom Kluži.

Členka klubu Slávia UK Bratislava vyrovnala vo svojom treťom finále na európskej scéne zápis z ME 2015 vo francúzskom Montpellieri. Mokošová dokázala zlepšiť výkon z kvalifikácie, v súčte finálových disciplín získala výslednú známku 51,065 bodu. "Už v kvalifikácii sa cítila veľmi dobre, keď sa jej podarilo aj postúpiť. Vo finále sa ešte zlepšila. Cvičila veľmi dobre, bez chyby a na hranici toho, čo vie. Predviedla svoj maximálny výkon. Sedemnáste miesto v obrovskej konkurencii, ktorá sa tu zišla, v tých podmienkach, v akých existujeme, tak je to pre nás ako keby vyhrala zlato," zhodnotil pre TASR účinkovanie svojej zverenkyne reprezentačný tréner Martin Zvalo. Slovenskej reprezentantke sa účasťou vo finále podarilo splniť cieľ spred šampionátu - postup medzi najlepšiu dvadsaťštvorku.

Zlato si vybojovala víťazka kvalifikácie Britka Elissa Downieová, striebro získala Zsofia Kovácsová z Maďarska a bronz putoval Francúzke Melanie De Jesus Dos Santosovej. "Len ťažko sa mi hľadajú slová, ani sa nedá opísať, ako som šťastná. Bola to najťažšia súťaž, akú som absolvovala. Po štvrtkovej kvalifikácii to nebolo jednoduché," citovala Downieovú oficiálna stránka šampionátu.

Vo viacboji mužov triumfoval Ukrajinec Oleg Vernjajev. Držiteľ striebra z OH 2016 v Riu de Janeiro obhájil európsky titul, vo finále uspel výslednou známkou 85,866 bodu pred Rusom Arturom Dalalojanom a bronzovým Jamesom Hallom z Veľkej Británie. "Som šťastný, ako som zacvičil. Bolo to ľahšie než pred dvoma rokmi, cítil som sa sústredenejší. Prišiel som s tým, že nemám čo stratiť, pretože som bol dva týždne chorý a moje tréningy neboli také, ako by som si predstavoval. Som veľmi hrdý," povedal Vernjajev.



ME v športovej gymnastike - výsledky finále viacboja:

muži:


1. Oleg Vernjajev (Ukr.) 85,866 b.

2. Artur Dalalojan (Rus.) 85,498

3. James Hall (V. Brit.) 84,664

4. Nikita Ignaťjev (Rus.) 83,964

5. Joe Fraser (V. Brit) 82,982

6. Artur Davtjan (Arm.) 82,864



ženy:

1. Elissa Downieová (V. Brit.) 55,765 b.

2. Zsofia Kováscová (Maď.) 55,432

3. Melanie De Jesus Dos Santosová (Fr.) 55,065

4. Elena Ereminová (Rus.) 54,266

5. Kim Buiová (Nem.) 53,499

6. Martina Maggiová (Tal.)

...

17. Barbora MOKOŠOVÁ (SR) 51,065