Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Šport

Moldavsko - Slovensko 0:4 v 4. skupine kvalifikácie na ME 2017 žien

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Zverenky trénera Zsolta Pakuszu tak majú v tabuľke 4. skupiny na konte dve výhry a dve prehry a sú štvrté.

Orhei 1. decembra (TASR) - Slovenské futbalistky vyhrali v utorok v ich štvrtom súboji kvalifikácie ME 2017, keď v moldavskom Orhei zdolali domáci výber bez problémov 4:0. Zverenky trénera Zsolta Pakuszu tak majú v tabuľke 4. skupiny na konte dve výhry a dve prehry a sú štvrté.

Najbližšie sa v boji o šampionát v Holandsku predstavia v apríli budúceho roka doma proti favorizovaným Švédkam. Slovenky doposiaľ v tejto kvalifikácii vyhrali doma nad Moldavskom 4:0, prehrali v Poľsku 0:2 a v seneckom NTC s Dánkami tesne 0:1.

Na šampionát, ktorý bude hrať v Holandsku 16 tímov, postúpi priamo osem víťazov kvalifikačných skupín a šesť najlepších z druhých miest. O poslednú miestenku si zahrajú v baráži zvyšní dvaja druhí.

Favorizované Slovenky sa od prvej sekundy pustili do súperiek, boli lepšie a hralo sa len na jednu bránku. Úvodné strely Biroóvej sa neujali, v 16. minúte trafila Ondrušová len žrď domácej bránky. Slovenky boli strelecky aktívnejšie, gól visel vo vzduchu a napokon padol ešte pred polhodinou, keď otvorila skóre Fecková po prihrávke Ondrušovej. O štyri minúty upokojila favoritky druhým gólom Ondrušová a hostky stále tlačili. Na 3:0 zvýšila v 54. minúte druhým gólom v zápase Fecková. Na hrboľatom a dosť rozbitom trávniku Slovenky lepšie kombinovali, boli technickejšie, domáce často len odkopávali loptu a ani sa nedostávali na polovicu súperiek k zakončeniu. V 69. minúte Mikolajová lišiacky chcela nachytať z priameho kopu domácu brankárku, tá ale vyrazila a neujala sa ani následná druhá strela Fischerovej do odkrytej bránky. Stále sa hralo len na polovici domácich, no tlak Sloveniek štvrtým gólom korunovala tvrdou bombou pod brvno až v 86. minúte Biroóvá.

Zsolt Pakusza, tréner SR (zdroj: futbalsfz.sk): "Dievčatá sa počas celého zápasu držali taktických pokynov. Bolo veľmi dôležité, že už v prvom polčase sa nám podarilo streliť dva góly, potom sa už hralo lepšie. V druhom polčase sme už hru kontrolovali, súperky sme do ničoho nepustili a strelili ete ďalšie dva góly. Dievčatá si zaslúžia uznanie, pretože pristúpili k zápasu veľmi zodpovedne a je fajn, že sme Moldavsko v oboch zápasoch porazili."

kvalifikácia ME 2017 v Holandsku, 4. skupina:

Moldavsko - Slovensko 0:4 (0:2)

Góly: 28. a 54. Fecková, 32. Ondrušová, 86. Biroóvá, ŽK: Prisacariová, Colesnicencoová (obe Mold.), rozhodovala: Kuzmanovičová (Srb.)

zostavy:

Moldavsko: Zatusevscaiaová (89. Panovová) - Loghinová, Porojniucová, Cerescuová, Prisacariová - Colesnicencová, Andoneová, Caramanová, Mitulová - Chiperová (57. Topalová), Taburová

SR: Korenčiová – Zdechovanová, Matysová, Fischerová, Vojteková (46. Koleničková) – Ondrušová, Mikolajová (71. Šušolová) - Biroóva, Hmírová (87. Horváthová), Šušková – Fecková

tabuľka:

1. Švédsko 3 3 0 0 7:0 9

2. Dánsko 3 2 0 1 5:1 6

3. Poľsko 3 2 0 1 5:4 6

4. SLOVENSKO 4 2 0 2 8:3 6

5. Moldavsko 5 0 0 5 1:18 0