Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Do štvrťfinále LM postúpilo hladko Monaco, Atleticu stačila aj remíza

Kylian Mbappé, archívne foto. Foto: TASR/AP

V elitnej osmičke sú aj Borussia Dortmund, FC Barcelona, obhajca Real Madrid, rekordný nemecký šampión Bayern Mníchov, anglický majster Leicester City a taliansky šampión Juventus Turín.

Bratislava 15. marca (TASR) - Futbalisti AS Monaco a Atletica Madrid skompletizovali v stredu menoslov štvrťfinalistov Ligy majstrov 2016/2017. "Kniežatá" aj bez zraneného kolumbijského kanoniera Radamela Falcaa v osemfinálovej odvete na monackom Stade Louis II zdolali Manchester City 3:1 a podarilo sa im postúpiť po prehre 3:5 v prvom súboji v Anglicku. Atletico Madrid remizovalo na štadióne Vicente Calderóna s Bayerom Leverkusen bez gólov a ide ďalej, keďže z BayAreny si "Los Colchoneros" priniesli pohodlný náskok 4:2.

Portugalský tréner AS Leonard Jardim opäť zverencom naordinoval od prvých sekúnd vysoký pressing. Nastupujúca mladučká hviezda Kylian Mbappé prvú veľkú šancu v 7. minúte ešte nevyužil, keď ho skvelým zákrokom vychytal brankár Wilfredo Caballero, ale o minútu už otvoril skóre, keď zblízka premenil prudký center Bernarda Silvu. Výber Pepa Guardiolu bol zakríknutý, domáci mu nedávali "dýchať" a v 29. minúte po vyšachovaní obrany hostí zvýšil po precíznej prihrávke Benjamina Mendyho Fabinho. Za tohto stavu postupovali domáci. Do druhého polčasu hostia vstúpili oveľa lepšie a mali viac z hry. V 57. minúte sa po kolmici za domácich obrancov do obrovskej šance rútil Sterling, ale preváhal správny moment a jeho prihrávku spoluhráčovi obrana AS uhasila. V 62. minúte po skvelej práci Saneho, ktorý zbehol z ľavého krídla mohol znížiť Agüero, ale prestrelil. Argentínsky útočník nevyužil ani ďalšiu veľkú šancu o tri minúty, keď mu pekne v šestnástke prihral David Silva, no domáci brankár Danijel Subašič spoluhráčov zachránil. Obrana domácich bola preťažená, s námahou odolávala náporu hostí, ale neustála ho v 71. minúte. To Sterlingovu strelu Subašič len vyrazil a Sane ju dorazil do siete. Za tohto stavu zasa postupovali hostia, ale v 77. minúte opäť otočil kormidlo Bakayoko, ktorému lopta z centra ideálne sadla na hlavu a Caballero nemal nárok. V závere domáci odolali náporu hostí a postúpili.

V Madride síce prvý polčas skončil bez gólov, ale oba tímy mali viacero vyložených gólových príležitostí. Ako prvý to skúsil v 4. minúte Kevin Volland, jeho krížna strela tesne minula cieľ. Po štvrťhodine Ángel Correa zblízka trafil len súpera, na druhej strane sa v 21. minúte nepresadil Javier Hernandez. Obrovskú šancu nevyužil v 38. minúte opäť Correa, ktorý bežal sám na brankára, ale jeho technický obstrel skvele končekmi prstov vyrazil na roh Bern Leno. A o dve minúty kapitán zverencov nového trénera hostí Tayfuna Korkuta opäť fantasticky na roh vyrazil krížnu strelu Kokeho. Domáci hrali prím aj v druhom dejstve, dobré šance aktívneho Correu a Antoineho Griezmana zostali nevyužité. Mohlo tak udrieť v 68. minúte na druhej strane, v obrovskom "závare" Julian Brandt bežal sám, no Jan Oblak mu strelu zlikvidoval, do odkrytej brány na dvakrát nedal Volland a akciu zakončila strela Chicharita, ktorá tesne minula ľavú tyč. Gól napokon nepadol a minuloročný zdolaný finalista ide ďalej.

Žreb štvrťfinále je na programe v piatok 17. marca v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. V elitnej osmičke sú okrem Monaca a Atletica aj Borussia Dortmund, FC Barcelona, obhajca Real Madrid, rekordný nemecký šampión Bayern Mníchov, anglický majster Leicester City a taliansky šampión Juventus Turín.

odvety osemfinále LM 2016/2017:



AS Monaco - Manchester City 3:1 (2:0)

Góly: 8. Mbappé, 29. Fabinho, 77. Bakayoko - 71. Sané, ŽK: Bakayoko, Germain, Lemar - Sagna, de Bruyne, Sterling, rozhodoval: Rocchi (Tal.)
/prvý zápas: 3:5, do štvrťfinále postúpilo Monaco/

zostavy a striedania:
AS: Subašič – Sidibé, Raggi (72. Touré), Jemerson, Mendy – Fabinho, Bakayoko, Lemar – B. Silva, Germain (90.+1 Dirar), Mbappé (81. Moutinho)
City: Caballero – Sagna, Stones, Kolarov, Clichy (84. Iheanacho) – Fernandinho - Sterling, De Bruyne, D. Silva, Sané - Agüero

Atletico Madrid - Bayer Leverkusen 0:0

ŽK: Giménez, Gaitán - Jedvaj, Baumgartlinger, rozhodoval: Karasjov (Rus.)
/prvý zápas: 4:2, do štvrťfinále postúpilo Atletico/

zostavy a striedania:
Atletico: Oblak – Vrsaljko, Giménez, Godín, L. Hernández – Saúl, Koke, Partey, Ferreira-Carrasco (71. Savič) – Correa (65. Gaitán), Griezmann
Bayer: Leno – Hilbert, Jedvaj, Dragovič, Wendell – Baumgartlinger, Kampl - Bellarabi, Brandt (78. Bailey) – Volland (88. Aránguiz) - J. Hernández (81. Mehmedi)