Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Australian Open: Murray si vo štvrťfinále zmeria sily s Ferrerom

Melbourne 25. januára (TASR) - Francúzsky tenista Gael Monfils prvýkrát v kariére postúpil do štvrťfinále dvojhry na úvodnom grandslamovom turnaji roka Australian Open. V pondelňajšom osemfinálovom súboji v Melbourne si ako 23. nasadený hráč poradil za 2:41 h s Andrejom Kuznecovom v štyroch setoch 7:5, 3:6, 6:3 a 7:6 (4). Monfils zdolal ruského súpera aj v treťom vzájomnom zápase.

V dueli o postup do semifinále narazí na Kanaďana Miloša Raoniča, ktorý zdolal turnajovú štvorku a šampióna z roku 2014 Stanislasa Wawrinku po tuhom päťsetovom boji 6:4, 6:3, 5:7, 4:6 a 6:3. Rodák z čiernohorskej Podgorice zvíťazil nad Švajčiarom premiérovo v kariére a do štvrťfinále v Melbourne sa dostal druhý rok po sebe. "Veľmi sa teším. Som veľmi spokojný s tým, ako som hral a s tým, ako som to otočil po tom, čo som prehral štvrtý set," povedal víťaz.

"Bol to ťažký zápas. Miloš odštartoval veľmi dobre. Ja som sa necítil najlepšie, nepodal som svoj najlepší výkon. Som prekvapený, že som vydržal päť setov. Snažil som sa bojovať, dal som do toho všetko, no som sklamaný," povedal Wawrinka.

Španiel David Ferrer zdolal Američana Johna Isnera v troch setoch 6:4, 6:4 a 7:5 a prebojoval sa do svojho šiesteho štvrťfinále na Australian Open v kariére. V pondelňajšom zápase sa výborne vyrovnal s jedným z najlepšie podávajúcich hráčov. Isner zaznamenal v prebiehajúcom ročníku najviac es (119) a tretí najrýchlejší servis (226 km/h).

Medzi najlepšou osmičkou nebude chýbať ani Brit Andy Murray. Druhý hráč "pavúka" si poradil s domácim Bernardom Tomicom v troch setoch 6:4, 6:4 a 7:6. Svoju bilanciu s Austrálčanmi tak vylepšil na 17:0. "Bolo to náročné, obaja sme mali šance zlomiť zápas vo svoj prospech. Bernie bojoval do konca a poriadne mi to sťažil. Našťastie som dokázal premeniť viac loptičiek," povedal.

Murray si vo štvrťfinále zmeria sily s Ferrerom. "Posledných pár dní bolo dosť ťažkých. Veľa emócií a veľa vecí v mojej hlave, ktoré sa neustále menili. Bolo to stresujúce, takže som rád, že som to dnes zvládol," dodal.

dvojhra - muži - osemfinále:

Gael Monfils (23-Fr.) - Andrej Kuznecov (Rus.) 7:5, 3:6, 6:3, 7:6 (4), Miloš Raonič (13-Kan.) - Stanislas Wawrinka (4-Švajč.) 6:4, 6:3, 5:7, 4:6, 6:3, David Ferrer (8-Šp.) - John Isner (10-USA) 6:4, 6:4, 7:5, Andy Murray (2-V.Brit.) - Bernard Tomic (16-Aus.) 6:4, 6:4, 7:6 (4)

Posledných pár dní bolo dosť ťažkých. Bolo to stresujúce, takže som rád, že som to dnes zvládol, poznamenal Andy Murray.