Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Opitý Kubík si zavaril:Túto pokutu za alkohol len tak ľahko nepredýcha

Hráč SSC Neapol Christian Maggio a hráč Slovana Bratislava František Kubík (vpravo). Foto: TASR/Michal Svítok

O treste rozhodol súd v takzvanom zrýchlenom trestnom konaní.

Bratislava 9. januára (TASR) - Peňažný trest a zákaz šoférovania uložil v pondelok Okresný súd (OS) v Bánovciach nad Bebravou futbalistovi Františkovi Kubíkovi za jazdu pod vplyvom alkoholu. O treste rozhodol súd v takzvanom zrýchlenom trestnom konaní. TASR o tom informovala Jana Šinková z Krajského súdu v Trenčíne.

"Súd uložil obvinenému peňažný trest vo výške 15.000 eur a náhradný trest v trvaní troch mesiacov nepodmienečne, ak sumu neuhradí. Tiež mu uložil trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlo každého druhu na tri roky," konkretizovala Šinková.

Nie je však potvrdené, či rozhodnutie bude právoplatné, pretože voči trestnému rozkazu sa môže podať odpor v lehote ôsmich dní. Uviedli pre TASR justičné zdroje. Kubík strávil noc v cele predbežného zadržania. Momentálne by mal byť už na ceste do Bratislavy, kde Slovan odštartoval hernú zimnú prípravu.

V prípade podania odporu zo strany obvineného a jeho obhajcu voči trestnému rozkazu zákonný sudca, ktorému je vec pridelená, vytýči termín hlavného pojednávania. Nie je zákonná lehota dokedy by mal sudca v prípade podania odporu vytýčiť termín pojednávania.

Stredopoliarovi Slovana Bratislava zadržala pre jazdu pod vplyvom alkoholu policajná hliadka v nedeľu (8. januára) večer v Bánovciach nad Bebravou, keď jazdil na aute BMW X5. Podrobil sa dychovej skúške s výsledkom 0,71 mg/l (1,48 promile), opakovaná dychová skúška po 20 minútach mala hodnotu 1,46 promile. Vodičovi policajti následne v zmysle zákona obmedzili osobnú slobodu, poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Bánovciach nad Bebravou ho obvinil z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky, informovala v pondelok trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.