Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Zomrel bývalý futbalový reprezent K. Gajdoš, legenda Červenej Hviezdy

Športový klub polície Bratislava zorganizoval na sobotu 26. septembra spomienkovú akciu, ktorá má pripomenúť fanúšikom, funkcionárom a samotným futbalistom chvíle, keď oni bavili futbalových fanúšikov. Akcia k 50. výročiu zisku titulu majstra Československa klubom Červená Hviezda Bratislava sa konala na štadióne ŠKP v Bratislave - Dúbravke.Na snímke legendy Červenej Hviezdy zľava František Hlavatý, Titus Buberník, Eduard Gáborík, Milan Dolinský, Jiří Tichý, Arnošt Hložek, Ladislav Kačáni, kondičný tréner Jozef Bujna, Dezider Cimra, Kazimír Gajdoš a Gustav Mráz. FOTO TASR - Martin Baumann *** Local Caption *** Československa futbalová liga súťaž družstvo Červená Hviezda Bratislava majstrovský titul mastri Československa oslavy 50. výročie legendy futbalisti spomienka. Foto: FOTO TASR - Martin Baumann

V utorok 8. novembra zomrel v Bratislave vo veku 82 rokov po ťažkej chorobe bývalý československý futbalový reprezentant Kazimír Gajdoš.

Bratislava 9. novembra (TASR) - V utorok 8. novembra zomrel v Bratislave vo veku 82 rokov po ťažkej chorobe bývalý československý futbalový reprezentant Kazimír Gajdoš. Informovalo o tom stredajšie vydanie denníka Šport.

Účastník dvoch majstrovstiev sveta 1954 a 1958 nastúpil v najcennejšom drese štyrikrát. Tréneri mu na finálových turnajoch MS nedopriali štart. Bol aj v širšej nominácii na MS 1962 v Chile, do užšej sa napokon nedostal. V lige hral za Slovan Bratislava a ČH Bratislava. So Slovanom získal majstrovský titul v sezóne 1954/1955, s ČH v sezóne 1958/1959. Rodák z Brusna (nar. 28. marca 1934) v lige odohral 230 zápasov (25 gólov), v drese ČH nastúpil v štyroch zápasoch EPM proti FC Porto i Glasgowu Rangers. Slovenský futbalový zväz (SFZ) ho ocenil Zlatým odznakom SFZ pri príležitosti jeho 80. narodenín.