Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Daň za krutosť Jekaterinburgu: Nedorost s otrasom mozgu, Ďaloga dohral

Na snímke zranený Václav Nedorost (Slovan) v opatere lekárov v stredajšom zápase KHL HC Slovan Bratislava - Avtomobilist Jekaterinburg 11. januára 2017 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Obranca hokejového Slovana Marek Ďaloga utrpel v predĺžení po ďalšom tvrdom zákroku zlomeninu ruky a v tejto sezóne si už nezahrá.

Bratislava 12. januára (TASR) - Český hokejový útočník Václav Nedorost má ťažký otras mozgu, no štvrtkové vyšetrenia nepotvrdili vážnejšie zranenia a je možné, že v prebiehajúcej sezóne ešte za Slovan Bratislava nastúpi. Slovenský zástupca v KHL však už do konca ročníka nemôže počítať s reprezentačným obrancom Marekom Ďalogom, ktorý má zlomenú ruku.

"Ťažký otras mozgu, ale našťastie nemám krvácanie do mozgu. Stále pociťujem bolesť na hrudi, bolí ma hlava i za krkom, ale to sa pri takomto zranení dalo očakávať," povedal Nedorost pre denník Nový Čas.

Tridsaťštyriročný český útočník sa zranil v stredajšom víťaznom zápase s Avtomobilistom Jekaterinburg (3:2 po predĺžení). V 56. minúte ho nešetrne zrazil na ľad Anatolij Golyšev. Nedorosta museli zafixovať a z klziska odniesť na nosidlách rovno do nemocnice. Autor otváracieho zásahu si vyslúžil trest na 5 minút a do konca zápasu.

"Detailnejšie vyšetrenia u Václava Nedorosta nepotvrdili vážnejšie zranenia, hráč má však silný otras mozgu. Pri tomto type zranení je ťažké odhadnúť návrat hokejistu na ľad. Veríme však, že útočník nám vo zvyšku sezóny ešte pomôže," píše sa na facebookovom profile klubu.

Obranca Marek Ďaloga utrpel v predĺžení po ďalšom tvrdom zákroku zlomeninu ruky a v tejto sezóne si už nezahrá. "Naopak za Slovan už v ročníku 16/17 nenastúpi obranca Marek Ďaloga, ktorý má po strete v predĺžení zlomenú ruku a v najbližších dňoch ho čaká operácia."

"Ťažko sa mi hodnotia takéto veci. Budú hrať iní, verím, že Tomáš Kundrátek príde už vo štvrtok. Je to však škoda, v uplynulom čase sa mužstvo začalo zdvíhať. Utrpeli sme veľké oslabenie o dvoch kľúčových hráčov," povedal tréner "belasých" Miloš Říha.