Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Motocyklista Hayden utrpel poškodenie mozgu, je v kritickom stave

Na archívnej snímke z 29. októbra 2006 americký motocyklista Nicky Hayden. Foto: TASR/AP

Uviedla to nemocnica v talianskej Cesene, kde majster sveta MotoGP 2006 leží na jednotke intenzívnej starostlivosti po stredajšej nehode, neďaleko Rimini ho na bicykli zrazil osobný automobil.

Cesena 19. mája (TASR) - Americký motocyklový pretekár Nicky Hayden utrpel vážne poškodenie mozgu a naďalej je v extrémne kritickom stave. Uviedla to nemocnica v talianskej Cesene, kde majster sveta MotoGP 2006 leží na jednotke intenzívnej starostlivosti po stredajšej nehode, neďaleko Rimini ho na bicykli zrazil osobný automobil.

Prognóza jeho stavu zostáva neznáma. Prileteli za ním snúbenica Jackie, matka Rose a brat Tommy. "Veľmi, veľmi zlé správy. Lekár mi povedal, že Nickyho situácia bola od začiatku zložitá a postupom času to začínate chápať. Je to obrovská škoda, pretože Nicky je skvelý jazdec, ale predovšetkým nesmierne dobrý človek, ktorý sa vždy usmieval. Dúfame v to najlepšie," citoval portál autosport.com Valentina Rossiho.

Talian bol tímovým kolegom Haydena v rokoch 2003, 2010 a 2011, v sezóne 2006 práve s ním prehral súboj o titul majstra sveta. Američan po ročníku 2015 zamieril do šampionátu Superbike, ale objavil sa aj v dvoch pretekoch MotoGP ako záskok.