Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Automobilový pretekár Igor Drotár sa stal majstrom Slovenska aj Poľska

Na snímke Igor Drotár Foto: TASR/Milan Kapusta

Drotár sa týmto triumfom zapísal do histórie poľského motošportu, keďže je prvým cudzincom, ktorý zvíťazil v poľskom šampionáte.

Prešov 28. septembra (TASR) - Slovenský automobilový pretekár Igor Drotár sa stal absolútnym majstrom Slovenska aj Poľska v pretekoch automobilov do vrchu (PAV). Už 62-ročný pretekár zvíťazil na posledných pretekoch sezóny v poľskej Korczyne, vďaka čomu získal národné tituly majstra oboch krajín. Pre Drotára je to prvý poľský a druhý slovenský titul.

Drotár sa týmto triumfom zapísal do histórie poľského motošportu, keďže je prvým cudzincom, ktorý zvíťazil v poľskom šampionáte. V Korczyne triumfoval na Škode Fabii DTRi s motorom WRC a maximálnym výkonom 650 konských síl.

"Som nadšený a hrdý, že som v tvrdej konkurencii dosiahol takýto úspech. Možno ešte nejaký cudzinec v budúcnosti získa poľský titul, ale určite nie v takomto veku. Podarilo sa mi suverénne vyhrať, čím som si potvrdil oba národné tituly. Ďakujem tímu Profiko za skvelé auto a samozrejme všetkým partnerom za dôveru a podporu. Najlepším poľským pretekárom sa stal Slovák, čo je milý paradox. Určite však nekončím a teším sa už teraz na budúce úspechy. Pretekanie ma teší, nemám dôvod poľaviť a preto už teraz plánujem ďalšiu sezónu v rely a na kopcoch," uviedol Drotár. Druhé miesto v slovenskom kopcovom šampionáte (M-SR PAV) obsadil český pretekár Věroslav Cvrček mladší, tretí bol Slovák Ján Miloň na Škode Fabii WRC.