Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Martin Koči sa stal vicemajstrom sveta v rely JWRC

Martin Koči Foto: TASR/Štefan Puškáš

Spoločne s českým navigátorom Lukášom Kostkom sa stali víťazmi klasifikácie Rely Wales, ktorá bola poslednou v rámci šesťdielneho seriálu MS juniorov.

Sweet Lamb 31. októbra (TASR) - Slovenský automobilový pretekár Martin Koči sa stal juniorským vicemajstrom sveta v rely JWRC 2016. Spoločne s českým navigátorom Lukášom Kostkom sa stali víťazmi klasifikácie Rely Wales, ktorá bola poslednou v rámci šesťdielneho seriálu MS juniorov. Juniorským šampiónom sa stal Talian Simone Tempestini.

Koči sa skvelým výsledkom postaral o historický zápis, keďže druhé miesto je najvyššie umiestnenie slovenského pretekára v MS vypísaných svetovou automobilovou federáciou FIA. Dvadsaťtriročný pretekár sa do juniorského šampionátu vrátil po ročnej prestávke, pred ktorou obsadil v sezóne 2014 celkové 3. miesto v JWRC.

Slovensko-česká posádka tímu Styllex motorsport Košice si na Citroëne DS3 R3T poradila s traťou aj napriek daždu, blatu a hmle. Koči s Kostkom mali až jedenásť najrýchlejších časov z 22. meraných úsekov a v poradí juniorov jednoznačne zvíťazili. Pre Kočiho je to druhé víťazstvo v MS FIA. Prvé dosiahol v roku 2014 na Rely Fínska.

Konečné poradie JWRC 2016:

1. S. Tempestini (Tal.) 123 bodov
2. Martin KOČI (SR) 82
3. V. Dubert (Franc.) 64
4. O. Veiby (Nór.) 62
5. T. Folb (Franc.) 58