Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Rely Košice sa stali korisťou Kočiho, slovenský titul pre Valoušeka

Martin Koči, archívna snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Druhé miesto v absolútnom poradí obsadili Grzegorz Grzyb s Jakubom Wróbelom na Škode Fabia R5 a tretiu priečku András Hadik s Krisztiánom Kertészom na Forde Fiesta R5.

Košice 23. októbra (TASR) - Víťazstvom domáceho pretekára Martina Kočiho s Filipom Schovánkom sa skončil 43. ročník Rely Košice. Posledná súťaž v slovenskom šampionáte zároveň rozhodla, že titul majstra Slovenska obhájila posádka Pavel Valoušek a Veronika Havelková.

Tohtoročná košická rely priniesla dve náročné súťažné etapy. Pravé jesenné počasie sprevádzané hmlou, dažďom a mokrým lístím donútilo tímy a jazdcov uvažovať nad typom pneumatík a štýlom jazdy. S náročnými podmienkami si najlepšie poradila posádka Martin Koči, Filip Schovánek na Škode Fabia R5, ktorá vyhrala osem z dvanástich rýchlostných skúšok a vďaka tomu získala i absolútne prvenstvo. "Teším sa, že sa nám podarilo vyhrať oba dni i celkovo. Mrzí ma, že s Pavlom Valouškom síce máme rovnaký počet bodov, ale podľa pravidiel je majster on. Som však vďačný jemu aj Gregorovi Grzybovi za súboje počas celej sezóny. Nie je z čoho byť smutný a teším sa z tohto krásneho záveru," uviedol Koči.

Titul majstra Slovenska vybojovali Pavel Valoušek s Veronikou Havelkovou. Posádka Fordu Fiesta potrebovala k jeho zisku dôjsť aspoň v jednej etape na treťom mieste. To sa jej podarilo už v prvej etape a na druhú nenastúpila zo zdravotných dôvodov. Druhé miesto v absolútnom poradí obsadili Grzegorz Grzyb s Jakubom Wróbelom na Škode Fabia R5 a tretiu priečku András Hadik s Krisztiánom Kertészom na Forde Fiesta R5. Päťku najrýchlejších doplnili Igor Drotár s Tomášom Plachým a Vlastimil Majerčák s Michaelou Vejačkovou.

Poradie 43. Rely Košice:

1. Martin Koči, Filip Schovánek (Škoda Fabia R5)
2. Grzegorz Grzyb, Jakub Wróbel (Škoda Fabia R5)
3. András Hadik, Krisztián Kertész (Ford Fiesta R5)
4. Igor Drotár, Tomáš Plachý (Škoda Fabia R5)
5. Vlastimil Majerčák, Michaela Vejačková (Ford Fiesta R5)