Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Rossi má hlavu v smútku: Bude to koniec jeho kariéry?

Taliansky jazdec Valentino Ross, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Taliansky motocyklový pretekár spadol počas enduro tréningu, transportovali ho do nemocnice v rodnom Urbine, kde mal vo štvrtok podstúpiť operáciu.

Urbino 1. septembra (TASR) - Taliansky motocyklový pretekár Valentino Rossi utrpel dvojnásobnú zlomeninu pravej dolnej končatiny. Spadol počas enduro tréningu, transportovali ho do nemocnice v rodnom Urbine, kde mal vo štvrtok podstúpiť operáciu.

"Hovoril som s ním, končatina ho naozaj bolí a Valentino nie je v tomto prípade optimista. Je to katastrofa," vyhlásil otec Graziano Rossi pre tamojšiu tlačovú agentúru Ansa. Tridsaťosemročný Rossi si zlomil píšťalu aj ihlicu. Po dvanástich veľkých cenách bol na štvrtej priečke šampionátu MotoGP 26 bodov za vedúcim krajanom Andreom Doviziosom.

Podľa chirurga Raffaela Pascarellu, ktorý zákrok vykonal, skončila operácia úspešne. "Valentino sa má dobre a to je najdôležitejšia informácia pre nás a jeho fanúšikov," citovala ho agentúra AP.

"Operácia sa podarila a ráno, keď som sa zobudil, som sa cítil už dobre. Chcem sa vrátiť čo možno najrýchlejšie, ako to bude možné," povedal Rossi.