Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Mourinho chválil APOEL, Cyperčania sa zosypali až v závere

Hráč Realu Madrid Karim Benzema sa raduje z gólu so spoluhráčmi proti APOEL Nikózia vo štvrťfinále Ligy majstrov v Nikózii 27. marca 2012. Foto: TASR/AP Photo/Philippos Christou

Cyperský "čierny kôň" súťaže ani raz nevystrelil do priestoru brány a jeho jazda sa takmer naisto skončí vo štvrťfinále, ktoré je aj tak najväčším úspechom klubu v jeho dejinách.

Nikózia 28. marca (TASR) - Tréner futbalistov Realu Madrid Jose Mourinho po úvodnom štvrťfinálovom zápase Ligy majstrov 2011/2012 vyzdvihol perfektnú organizáciu hry APOEL-u Nikózia, ktorý dlho odolával náporu favorizovaného španielskeho klubu, no napokon prehral 0:3.

"Biely balet" počas celého zápasu dominoval v držaní lopty a vytvoril si šance, na ktorých spočítanie by boli málo aj prsty oboch rúk. Naopak, cyperský "čierny kôň" súťaže ani raz nevystrelil do priestoru brány a jeho jazda sa takmer naisto skončí vo štvrťfinále, ktoré je aj tak najväčším úspechom klubu v jeho dejinách.

Chlieb zápasu sa lámal striedaním Brazílčana Kaka, ktorý v 74. minúte vymyslel prvú gólovú akciu. Po jeho centri pristála lopta na hlave Karima Benzemu a hostia zlomili dlhotrvajúce strelecké prekliatie. V 82. minúte si aktívny Kaka nabehol na perfektne načasovanú prihrávku ďalšieho striedajúceho hráča Marcela a z ôsmich metrov nemal problém prekonať brankára APOEL-u. Na semifinálový breh definitívne nasmeroval lídra Primera Division opäť Benzema, ktorý v 90. minúte uzavrel svojím druhým gólom v zápase na konečných 3:0.

"Trvalo nám dlho, kým sme strelili prvý gól, ale na príčine bolo veľmi dobre hrajúce mužstvo súpera. APOEL nemá vo svojom strede žiadne veľké mená a individuality ako iné veľkokluby, ktoré sa prebojovali do štvrťfinále. Organizácia hry je však jeho charakteristickou črtou a v nej je fantastický," zložil Mourinho poklonu domácemu tímu. "Museli sme podať optimálny výkon, aby sme dnes vyhrali. Hráčom ďakujem za to, že sa nevzdávali a stále dobýjali bránu súpera, ktorý výborne bránil," dodal Mourinho.


APOEL 0 Real Madrid 3 by acosart

Jeho srbský náprotivok Ivan Jovanovič priznal, že po prvom góle sa jeho mužstvo psychicky zložilo. "Pravda je taká, že sme hrali organizovane smerom dozadu. Dostali sme však prvý gól a po ňom akoby sme stratili koncentráciu." Prezident klubu Phivos Erotocritou však napriek prehre 0:3 tvrdil, že už samotná účasť vo štvrťfinále elitnej súťaže je pre APOEL veľkým medzníkom.

"Môžeme mať hlavy hore. Som hrdý na to, že sme to dotiahli až do štvrťfinále a pritiahli na náš štadión Real Madrid. O niečom takom by sme pred pár rokmi ani nesnívali. Prehrali sme 0:3, takže sa nie je veľmi čím chváliť, ale pre nás bol tento zápas veľkou školou."

Odveta je na programe v stredu 4. apríla na Estadio San Bernabeu. Real si počká na svojho semifinálového súpera, ktorý vzíde z dvojice Olympique Marseille - Bayern Mníchov.