Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 18. jún 2024Meniny má Meniny má Vratislav
< sekcia Šport

Mourinho po domácej prehre s LFC: Nemám čo povedať

Na snímke portugalský tréner FC Chelsea José Mourinho Foto: TASR/AP

Majster Chelsea mal veľmi zlý štart do sezóny a portugalský tréner Jose Mourinho je pod silným tlakom odvolania.

Londýn 31. októbra (TASR) - V šlágri sobotňajšieho programu 11. kola anglickej futbalovej Premier League prehrala Chelsea Londýn doma s FC Liverpool 1:3. V drese "The Reds" odohral celý zápas kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel.

Na Stamford Bridge mali domáci raketový nástup a už v 4. minúte po peknom centri Cesara Azpilicuetu nechytatelne hlavičkoval do siete hostí Ramires. Liverpool sa snažil v ďalšom priebehu o odpoveď, no vyrovnal až v nadstavenom čase prvého polčasu. To Philippe Coutinho ukázal individuálne majstrovstvo a krásnou technickou strelou spoza šestnástky vyrovnal. Brazílčan v drese hostí strelil druhý gól v zápase aj v 74. minúte, keď sa dobre zorientoval v šestnástke a ďalšou peknou strelou dostal jeho tím do vedenia. Dielo skazy pre domácich dokonal po individuálnej akcii v 83. minúte Christian Benteke.

Majster Chelsea mal veľmi zlý štart do sezóny a portugalský tréner Jose Mourinho je pod silným tlakom odvolania. "The Blues" prehrali v lige už šiesty zápas. Britské médiá tvrdia, že práve duel s LFC mal rozhodnúť o jeho budúcnosti v klube ruského miliardára Romana Abramoviča. To nemecký kouč Liverpoolu Jürgen Klopp už získal aj prvú výhru v lige po predchádzajúcich remízach s Tottenhamom a Southamptonom. Na konte má aj triumf v osemfinále Ligového pohára nad FC Bournemouth 1:0.

Mourinho bol na pozápasovej tlačovej konferencii veľmi stručný a pri otázke na výkon tímu a jeho budúcnosť pri mužstve viackrát zopakoval, že nemá čo povedať: "Nemám čo povedať. Nemám čo povedať. Nemám čo povedať. Je mi ľúto, ale nemám čo povedať. Fanúšikovia nie sú hlúpi. Neobávam sa (o budúcnosť - pozn.)," citovala britská BBC Portugalčana, ktorý dodal: "Teraz pôjdem domov za smutnou rodinou, odreagujem sa pri sledovaní ragby. Potom začnem pripravovať mužstvo na zajtrajší tréning pred stredajším zápasom."

"Pravda je, že sme nemali najlepší štart. Potom sme ale mali zopár dobrých situácií. Dobre sme si prihrávali, hoci sa nás pokúšali dostať pod tlak. Dali sme gól ešte do prestávky a potom aj ďalšie. Výhru sme si zaslúžili. Mourinha chápem a viem ako sa cíti. Ja som bol v podobnej situácii pred rokom. Nikto ale dôveru vo mňa nestratil. Myslím, že nikto tu nepochybuje, že je jeden z najlepších trénerov na svete," povedal Klopp.

Na čele sú Manchester City a Arsenal Londýn. "Citizens" doma zdolali Norwich 2:1, Arsenal vonku pokoril Swansea City 3:0. Obaja majú 25 bodov. Vyhral aj tretí Leicester City, keď uspel na pôde West Bromwich Albion 3:2.

Premier League - 11. kolo:

Chelsea Londýn - FC Liverpool 1:3 (1:1)
Góly:
4. Ramires - 45.+3 a 74. Coutinho, 83. Benteke, 41.577 divákov.
/M. Škrtel (Liverpool) odohral celý zápas/

Crystal Palace - Manchester United 0:0
24.000 divákov.

Manchester City - Norwich City 2:1 (0:0)
Góly:
67. Otamendi, 89. Y. Toure (z 11 m) - 83. Jerome, ČK: 88. Martin (Norwich), 53.418 divákov.

Newcastle United - Stoke City 0:0
47.139 divákov.

Swansea City - Arsenal Londýn 0:3 (0:0)
Góly
: 49. Giroud, 67. Koscielny, 74. Campbell, 20.937 divákov.

FC Watford - West Ham United 2:0 (1:0)
Gól:
39. a 48. Ighalo, ČK: 85. Collins (WHU), 20.000 divákov.

West Bromwich Albion - Leicester City 2:3 (1:0)
Góly:
30. Rondon, 85. Lambert (z 11 m) - 57. a 65. Mahrez, 77. Vardy, 24.000 divákov.