Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 6. jún 2024Meniny má Norbert
< sekcia Šport

Mourinho po sezóne končí na lavičke Realu Madrid

Jose Mourinho Foto: TASR/AP

Portugalský kouč viedol rekordéra v počte španielskych titulov takmer tri roky.

Madrid 20. mája (TASR) - Jose Mourinho napriek platnej zmluve po skončení aktuálnej sezóny končí vo funkcii trénera Realu Madrid. V pondelok večer o tom na tlačovej konferencii informoval prezident španielskeho veľkoklubu Florentino Perez. Mourinho mal s Realom kontrakt ešte na tri roky.

"Po rozhovoroch s trénerom Josem Mourinhom sme dospeli k dohode o ukončení zmluvnej spolupráce po skončení tejto sezóny. Klub i kouč sa zhodli, že je ten pravý čas na ukončenie vzájomného vzťahu. Ďakujeme mu za odvedenú prácu a želáme mu veľa šťastia do budúcnosti," povedal Perez.

Podľa šéfa klubu ešte Real nepozná meno nového kormidelníka. Horúcim kandidátom na uvoľnený post je podľa španielskych novinárov Talian Carlo Ancelotti, ktorý sa stal s Parížom St. Germain francúzskym šampiónom. "Ešte sme sa so žiadnym kandidátom predbežne nedohodli. To je naša práca na nabližšie dni," uviedol Perez.

Päťdesiatročný Mourinho viedol rekordéra v počte španielskych titulov takmer tri roky. Portugalský kouč v tejto sezóne získal s "bielym baletom" iba domáci Superpohár, čo sa považuje na štadióne Santiaga Bernabeua za neúspech.

Real neobhájil majstrovský titul v Primera division a po tretí raz za sebou skončil v semifinále Ligy majstrov. Už niekoľko týždňov sa špekuluje o návrate Mourinha do FC Chelsea Londýn.

"Moja trénerská kariéra už trvá niekoľko rokov, ale toto je doteraz moja najhoršia sezóna. Získali sme len jednu trofej, ktorá nie je dostatočným úspechom pre mňa ani pre klub ako Real Madrid. Tretia sezóna s takými výsledkami je nevydarenou sezónou. Je to športová katastrofa," kajal sa cez víkend Mourinho po nevydarenom finále španielskeho Kráľovského pohára s Atleticom Madrid.

Mourinho prišiel do Realu Madrid v roku 2010 z Interu Miláno. V prvej sezóne sa mu podarilo vyhrať Španielsky pohár, v ročníku 2011/2012 jeho zverenci prerušili sériu FC Barcelona a získali španielsky primát. V Lige majstrov však trikrát stroskotal v semifinále, naposledy sa o to postarala Borussia Dortmund.