Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Šport

Vavro a Kadlec sú na MS17 zranení, Pecko: So strachom sa hrať nedá

Andrej Kadlec Foto: TASR

V reakciách mladých slovenských futbalistov po debakli 1:6 s Brazíliou v ich úvodnom zápase na majstrovstvách sveta hráčov do 17 rokov rezonovalo pochopiteľne veľké sklamanie.

Abú Zabí 18. októbra (TASR) - V úvodnom zápase na majstrovstvách sveta futbalistov do 17 rokov proti Brazílii (1:6) utrpeli zranenia Slováci Denis Vavro a Andrej Kadlec.

Podľa lekára slovenskej reprezentácie Jozefa Madu v najbližšom súboji A-skupiny proti Hondurasu nebude môcť v nedeľu nastúpiť Kadlec, prognóza v prípade Vavra je optimistickejšia.

Obaja žilinskí obrancovia majú problémy s členkami. "Proti Brazílii sa nám v prvom zápase zranili ľavý obranca Kadlec, ktorý ma podvrtnutý pravý členkový kĺb a stopér Denis Vavro, ktorý má narazené pravé chodidlo. Ich liečba začala hneď po stretnutí po antidopingových kontrolách. Začali sme s prikladaním studených obkladov, masťových zábalov a s bandážovaním. Dnes ráno boli plávať tiež v chladnej vode a rehabilitácia bude pokračovať. U Vavra predpokladám nejaké dva tri dni, u Kadleca až päť dní absencie. Určite nebude môcť nastúpiť proti Hondurasu Kadlec. Otázny je štart Vavra," povedal pre oficiálny portál SFZ doktor Mada.

Deň po zápase už s odstupom hodnotil vysokú prehru aj kouč Ladislav Pecko. Podľa neho sa futbal so strachom hrať nedá: "Po 1:6 sa nemôžeme tváriť, že je to dobre. Hlavne si musíme povedať, že nemôžeme podávať takéto výkony na takýchto podujatiach. To je neprípustné. Verím, že sa to bude len zlepšovať. Samozrejme, sila súpera je niekde úplne inde, ale my sme neukázali vôbec našu. Futbal so strachom a s tým, že ten zápas iba prejde, sa hrať nedá. Chlapci musia ísť odhodlane s tým, že so zápasom budú chcieť urobiť niečo oni sami, a nie súper. To je cesta k úspechu."

Pecko si priamo v Abú Zabí pozrel aj vzájomný duel zostávajúcich súperov mladých Slovákov. "Čakajú nás zasa dvaja ťažkí súperi. Až 70 minút hral Honduras o jedného hráča navyše, takže ťažko to hodnotiť. Obaja mali veľké nasadenie a túžbu. Ukázalo sa však, že nemajú kvalitu Brazílie, a ak sa my zlepšíme, budeme sa snažiť získať výhry," dodal kouč SR 17.

V piatok dopoludnia sa mladí Slováci pokúsili z debaklu proti favoritovi odreagovať na už dlhodobejšie naplánovanej návšteve Ferrari Parku, počas ktorej absolvovali aj jazdu na najrýchlejšej horskej dráhe.


Mladí Slováci sa po Brazílii zhodli: Len sme odkopávali lopty

V reakciách mladých slovenských futbalistov po debakli 1:6 s Brazíliou v ich úvodnom zápase na majstrovstvách sveta hráčov do 17 rokov rezonovalo pochopiteľne veľké sklamanie. Po vysokej prehre v súboji základnej A-skupiny sa unisono zhodli, že "kanárici" im ukázali, ako sa hrá momentálne futbal.

Poučenie však môžu ukázať už v zostávajúcich dvoch zápasoch skupiny proti Hondurasu (v nedeľu 20. októbra o 15.00 SELČ), resp. domácemu SAE (v stredu 23. októbra 18.00). "Zápas nám dal veľa skúseností do života a do ďalších zápasov. Z chýb sa musíme poučiť a pripraviť sa na Honduras. Pri góle som už odchádzal zo šestnástky, ale povedal som si, že tam ešte chvíľu ostanem a nakoniec to tam padlo," citoval oficiálny web Slovenského futbalového zväzu autora jediného slovenského gólu Denisa Vavra z MŠK Žilina.

Len ťažko hodnotil duel slovenský brankár Martin Junas z FK Senica, ktorý ťahal loptu spoza chrbta trikrát v prvom aj druhom dejstve: "Ťažko sa mi hľadajú slová k tomuto zápasu. Celý čas bola Brazília jednoznačne lepšia, my sme sa nedostávali do vyložených príležitostí. Málokedy sme mali loptu, a keď sme ju mali, tak sme ju len odkopli a bránili sme sa celý zápas."

"Hrali sme proti Brazílii. Čakali sme, že budú silní, ale že budú až tak silní na lopte... Bolo veľmi ťažké hrať proti nim. Celý prvý polčas sme odkopávali lopty," skonštatoval Lukáš Čmelík, stredopoliar MŠK Žilina.