Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Šport

Pre Hrnku sa šampionát skončil, so zraneným ramenom musí pod nôž

Na snímke slovenská striedačka, hore vpravo tréner Zdeno Cíger dohovára Markovi Daňovi (dole vľavo), hore vľavo asistent Miroslav Miklošovič, dole Tomáš Jurčo, Tomáš Hrnka a Marek Viedenský počas zápasu základnej B- skupiny Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji medzi Francúzskom a Slovenskom 8. mája 2016 v Petrohrade. Foto: TASR - Martin Baumann

Tréner Zdeno Cíger prišiel v treťom zápase na šampionáte o druhého hráča. Na duel s Nemeckom totiž nenastúpil Marko Daňo pre zranenie slabín.

Petrohrad 10. mája (TASR) - Útočník Tomáš Hrnka si už na hokejových MS v Rusku nezahrá. V prvej tretine utorňajšieho súboja s Nemeckom (1:5) dostal nepríjemný úder, po ktorom má zranené rameno a bude musieť podstúpiť operáciu.

Dvadsaťštyriročný krídelník tak opustí slovenskú výpravu v Petrohrade. "Dostal úder a má vyhodené rameno. Bol na röntgene, ktorý diagnózu potvrdil. Šampionát sa pre neho skončil, pocestuje domov," uviedol tréner Zdeno Cíger, ktorý prišiel v treťom zápase na šampionáte o druhého hráča. Na duel s Nemeckom totiž nenastúpil Marko Daňo pre zranenie slabín. Kouč tak opäť musí miešať zostavou, keďže v stredu o 15.15 SELČ čaká jeho zverencov ďalší duel proti Bielorusku. "Neviem, ako na tom bude Daňo. Uvidíme pred zápasom. K dispozícii ešte máme aj Paľa Skalického," dodal.

Hrnka si vo víťazných dueloch proti Maďarsku (4:1) a Francúzsku (5:1) pripísal na konto jednu asistenciu a dve trestné minúty.