Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

MS17: Proti Nemcom nastúpime bez Suju a Skokana. Kto bude chytať?

Na snímke Slovák Dávid Skokan (vpravo) a Talian Stefano Marchetti v zápase A-skupiny Slovensko - Taliansko na MS v ľadovom hokeji v Kolíne nad Rýnom 6. mája 2017. Foto: FOTO TASR - Michal Svítok

Nemeckí priaznivci sú pre domáci tím šiestym hráčom, no búrlivá kulisa by mohla hnať vpred aj Slovákov.

Kolín 10. mája (TASR) - Vo štvrtom zápase slovenskej hokejovej reprezentácie na MS proti Nemecku nastúpi v bránke Július Hudáček, ktorý odchytal aj utorňajší duel proti Dánsku. Chýbať budú útočníci Jakub Suja a Dávid Skokan, oboch vyradili zdravotné problémy.

Na rozkorčuľovaní pred zápasom boli na ľade ôsmi korčuliari a dvaja brankári. Tréneri slovenského tímu nepokračujú v striedaní brankárov a po tom, čo Hudáček odchytal náročný zápas proti Dánsku, bude v bránke aj proti Nemecku. "Julo je teraz naštartovaný a škoda by bolo zastaviť ho," uviedol hlavný kouč Zdeno Cíger.

Slovenský kormidelník očakáva búrlivú atmosféru, ktorá by mala kontrastovať s riedko zaplnenými tribúnami zo zápasu s Dánskom. Nemeckí priaznivci sú pre domáci tím šiestym hráčom, no búrlivá kulisa by mohla hnať vpred aj Slovákov. "Nemci budú hrať doma a očakávame búrlivú atmosféru. Na to sa tešíme. Verím tomu, že tretia tretina zo zápasu s Dánskom bude impulzom, ktorý ich naštartuje. Sústrediť sa chceme na dôslednú obranu a na protiútoky," poznamenal Cíger.

Na margo neúčasti Suju so Skokanom uviedol. "Suja má známky ľahkej virózy, takže v zápase proti Nemecku bude mať pauzu. Uvidíme, kedy sa dá dokopy, no je predpoklad, že by mohol byť v poriadku na víkendové zápasy. Skokan má nastrelené predlaktie. Má to zafixované, takže tiež bude mať voľno proti Nemcom," uviedol lekár slovenského tímu Ján Grauzel.

Predpokladaná zostava SR: J. Hudáček - Čerešňák, Jánošík, Čajkovský, Sersen, Gernát, Mikuš, Šedivý, Trška - Haščák, Bližňák, Miklík - Skalický, Hudáček, Dravecký - Hrnka, Cingeľ, Kudrna - Matoušek, Zigo, Šťastný