Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Rozhodujúci bude prvý gól, varuje Bartek pred Nemeckom

Na snímke slovenskí hokejoví reprezentanti zľava Marcel Haščák, Peter Ölvecký a Martin Bartek počas tréningu na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Helsinkách 5. mája 2013. Foto: TASR/Martin Baumann

Martin Bartek varoval spoluhráčov pred agresívnym štýlom súpera, pričom zdôraznil, že rozhodujúci bude prvý gól.

Helsinki 5. mája (TASR) - Slovenskí hokejisti nastúpia v pondelok proti výberu Nemecka, ktorý z nich najlepšie pozná Martin Bartek. Tridsaťdvaročný útočník varoval spoluhráčov pred agresívnym štýlom súpera, pričom zdôraznil, že rozhodujúci bude prvý gól.

Bartek odohral v Nemecku štyri sezóny, poslednú z nich strávil v Kolíne, ktorý má v súčasnej reprezentácii až päťnásobné zastúpenie. "Hráči z Kolína tvoria základ reprezentácie. Musíme si na nich dávať pozor. Hlavné bude zachytiť úvod a premieňať naše šance. Nemci dobre korčuľujú, budú agresívni. Musíme si dať pozor, aby nám náhodou nedali nejaký rýchly gól. O to by sa nám potom hralo ťažšie," povedal.

Nemci odštartovali šampionát v Helsinkách tesnou prehrou s domácim výberom 3:4 po predĺžení. V súboji s favoritom siahali na tri body, keď ešte v 58. minúte viedli 3:2, no Fínom sa minútu pred koncom podarilo vyrovnať a v predĺžení vyhrali. "Budú hrať to isté, ako v prvom zápase. Taký kanadský štýl z dobrej obrany a keď môžu, tak napádajú. A hlavne dohrávajú osobné súboje. Inak to ani nevedia, celá nemecká liga je o tom," opísal súperov štýl.

Bartek sa v Helsinkách stretol aj s bývalými spoluhráčmi z Kolína. "Stretli sme sa a podebatovali sme. Neriešili slovenský tím, skôr sa pýtali na mňa. Mali nejaké informácie o tom, že sa mi celkom darí v Čechách, tak sa vypytovali na to," uviedol Bartek, ktorý odohral posledné tri roky v Pardubiciach, kde nazbieral v 130 zápasoch 116 bodov.