Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Šport

Proti Nemcom musíme potvrdiť úlohu favorita, odkazuje Vůjtek

Na snímke tréner slovenských hokejistov Vladimír Vůjtek počas tréningu na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Helsinkách 5. mája 2013. Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenská hokejová reprezentácia nastúpi v pondelok proti Nemcom.

Helsinki 5. mája (TASR) - Slovenských hokejových reprezentantov čaká v pondelok tretí zápas B-skupiny na 77. majstrovstvách sveta proti výberu Nemecka. Môže výrazne prehovoriť do postupových ambícii zverencov trénera Vladimíra Vůjtka.

Slováci majú po dvoch dueloch na konte tri body. V prvom stretnutí zdolali Francúzsko jasne 6:2, no v druhom po dobrom výkone podľahli domácemu Fínsku 0:2. Tréner bol napriek smoliarskej prehre s hrou spokojný a chce, aby sa jeho zverenci aj v ďalších dueloch prezentovali v podobnom duchu. "Musíme stavať na hre, ktorú sme hrali v dvoch úvodných zápasoch. Predvádzali sme výborný hokej a dá sa povedať, že proti Fínom skoro bez chýb. Myslím si, že v mužstve je zdravý duch a chlapci ukazujú, že chcú postúpiť ďalej," povedal Vůjtek.

Dobrý dojem zatiaľ zanechali aj nemeckí hokejisti, ktorí v úvodnom zápase poriadne potrápili domácich Fínov a prehrali 3:4 až po predĺžení. V nedeľu popoludní mali na programe súboj s ďalším z veľkých favoritov turnaja Ruskom. Slováci si však proti svojmu tretiemu súperovi a konkurentovi o postupovú priečku do štvrťfinále verili. "Musíme rýchlo zabudnúť na sklamanie a vrátiť sa tam, kde sme boli na začiatku zápasu s Fínskom. Presne tak chceme nastúpiť proti Nemecku a musíme potvrdiť úlohu favorita," dodal Vůjtek.

Na snímke slovenskí hokejoví reprezentanti , v popredí brankár Rastislav Staňa počas tréningu na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Helsinkách 5. mája 2013.
Foto: TASR/Martin Baumann


Traja hráči zo zámoria

Kanadský tréner Nemecka Pat Cortina priviedol do Helsínk skúsený výber z najvyššej domácej súťaže, ktorý doplnili traja hráči zo zámoria. Do obrany prišiel spoluhráč Andreja Sekeru z Buffala Sabers Christian Ehrhoff a ofenzívu vystužili partner Tomáša Kopeckého Z Floridy Panthers Marcel Goc, ktorý v prvom zápase nazbieral tri asistencie, a Marcel Noebels z nižšej AHL.

Slováci sa stretli s Nemeckom v doterajšej histórii 45-krát, pričom sa z víťazstva tešili v 25 zápasoch, jeden duel sa skončil remízou a 19 prehrali. Naposledy sa so svojím najbližším súperom stretli na tohtoročnom Nemeckom pohári, kde prehrali 0:2. Ani posledný duel na majstrovstvách sveta nedopadol v ich prospech, keď Nemcom podľahli v roku 2011 na domácom ľade v Bratislave 3:4.

Zápas s Nemeckom v helsinskej Hartwall Arene je na programe v pondelok o 15.15 SELČ.

Fotogaléria: Tréning Slovákov v Helsinkách


Predpokladané zostavy:

Slovensko: Staňa (Janus) - Sekera, Mezei, Sersen, Ďaloga, Jurčina, Vydarený, Mihálik - Radivojevič, Bližňák, Kopecký - Šatan, Stümpel, L. Hudáček - Miklík, Kukumberg, Záborský - Bartek, Ölvecký, Surový

Nemecko: Zepp (Endraas) - Hordler, Ehrhoff, Müller, N. Goc, Ankert, Baxmann, Kohl - M. Goc, Schutz, Rankel - Gogulla, Ullmann, Wolf - Seidenberg, Tripp, Kink, Noebels, Hager, Greilinger - Mauer