Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

MS2013: Na úvodný zápas SR - Francúzsko vstupenky už od 10 eur

Slovenskí diváci s maskotom šampionátu počas zápasu A-skupiny Slovensko - Francúzsko na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji 15. mája 2012 v Hartwall aréne v Helsinkách. Vpravo dole Emil Šatan, otec slovenského reprezentanta Miroslava Šatana. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Vstupenky na ďalšie stretnutia Slovákov sa už budú pohybovať vo vyšších cenových hladinách, za 19 až 39 eur.

Bratislava 29. januára (TASR) - Vstupenky na jednotlivé zápasy tohtoročných hokejových majstrovstiev sveta vo Švédsku a Fínsku sa začnú predávať v pondelok 4. februára 2013.

Ako na utorkovej tlačovej konferencii v bratislavskom hoteli DoubleTree by Hilton informovali predstavitelia organizačného výboru MS za fínsku stranu Harry Bogomoloff a Henna Malmbergová, od októbra 2012 sú už v predaji lístky v tzv. denných balíčkoch, pričom niektoré stretnutia sú už vypredané.

K dispozícii sú zatiaľ vstupenky na všetky súboje slovenských hokejistov v základnej skupine v Helsinkách. Úvodný duel zverencov trénera Vladimíra Vůjteka proti Francúzsku v Hartwall Aréne (3. mája o 15.15 hod SELČ), ktorý bude zároveň otváracím zápasom celého šampionátu, môžu sledovať fanúšikovia naživo už od 10 eur.

Vstupenky na ďalšie stretnutia Slovákov sa už budú pohybovať vo vyšších cenových hladinách, na duely proti Nemecku, Lotyšsku, Rakúsku a USA sú v druhej kategórii za 19 až 39 eur. V tomto momente je už takmer vypredaný zápas SR - Rakúsko (10. mája o 15.15), na ktorý boli vstupenky uvoľnené do predaja v dennom balíčku spolu s divácky príťažlivým súbojom Rusko - Fínsko, k dispozícii je už len niekoľko voľných miest. Najhlbšie budú musieť siahnuť do vrecka slovenskí hokejoví priaznivci, pokiaľ budú chcieť vidieť naživo duel SR s Fínskom (4. mája o 19.15), najlacnejšia vstupenka totiž stojí 119 eur.

"Oproti minulému roku sa systém cenotvorby vstupeniek zmenil. Cena lístku závisí predovšetkým od sily súperov a atraktivity duelu. Takisto sme založili špeciálnu cenovú kategóriu pre deti," uviedla manažérka komunikácie lokálneho organizačného výboru MS 2013 Henna Malmbergová.

Organizátori MS 2013 by radi prekonali divácku návštevnosť z vlaňajšieho šampionátu, ktorý sa takisto uskutočnil v Štokholme a Helsinkách, s tým rozdielom, že turnaj vrcholil vo fínskej metropole. "Vlani videlo zápasy majstrovstiev sveta dokopy 451.054 divákov, z toho 301-tisíc na štadióne v Helsinkách. Tento rok sme si dali za cieľ, aby sa na celom turnaji predalo minimálne 500-tisíc vstupeniek," dodala Malmbergová. Rekord v počte fanúšikov na jednom šampionáte drží Česko, na zápasy MS 2004 v Prahe a Ostrave sa prišlo dokopy pozrieť 552-tisíc divákov.