Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

MŠK Žilina začína prípravu, cieľom pohárová Európa

Futbalisti šesťnásobného slovenského šampióna MŠK Žilina začali zimnú prípravu pred jarnou časťou Fortuna ligy 2015/2016 na štadióne v Strážove 11. januára 2016. Foto: TASR/Erika Ďurčová

Žilina je po jeseni v tabuľke štvrtá, na lídra a obhajcu z Trenčína stráca 15 bodov, na druhý Slovan osem a na tretiu Myjavu dva.

Žilina 11. januára (TASR) - Futbalisti šesťnásobného slovenského šampióna MŠK Žilina hodlajú na jar podávať také výkony, resp. získavať také výsledky, aby opäť nechýbali v pohárovej Európe. S týmito slovami privítal "šošonov" na štarte zimnej prípravy tréner Adrián Guľa, ktorý mal v kabíne na prvom tréningu k dispozícii 24 tvárí.

Už minulý týždeň v piatok absolvovali hráči vstupné testy. V pondelok mali zraz o desiatej hodine a nasledoval úvodný tréning na ihrisku v Strážove. V mužstve ešte nie je žiadna nová posila, v pondelok sa začalo aj s dvoma hráčmi zo žilinskej mládežníckej akadémie. "Určite sa pracuje na istom doplnení kádra, ale nič ešte nie je dotiahnuté. V klube si želáme nadviazať na minuloročné úspešné pôsobenie v Európskej lige UEFA," povedal pre TASR PR manažér klubu Juraj Vitko.



Žilina je po jeseni v tabuľke štvrtá, na lídra a obhajcu z Trenčína stráca 15 bodov, na druhý Slovan osem a na tretiu Myjavu dva. Pred piatou Dunajskou Stredou a šiestou Trnavou má náskok piatich bodov. Guľovci pôjdu za prípravou aj do Česka a Slovinska. Prvý prípravný zápas odohrajú už 16. januára s 1. FC Slovácko, generálkou na ligu by mal byť posledný prípravný zápas na sústredení v Slovinsku.

"Sme radi, že na úvod prípravy využijeme domáce podmienky, hneď v prvom týždni nás čaká kvalitný súper zo Slovácka. Osobne sa teším aj na modelovaný zápas s "béčkom". Je dobrou kombináciou, že nehráme iba v domácom prostredí, ale cestujeme aj za súpermi. Wisla Krakov je zaujímavý súper," citoval slová kouča Adriána Guľu oficiálny web klubu.

Február začnú Žilinčania v Česku na týždňovom sústredení. "Druhý rok po sebe sa chystáme do Prahy a nie je to náhoda. Už vlani sme boli veľmi spokojní, navyše popri kvalitných tréningových podmienkach narazíme aj na protivníka z Českých Budějovíc a domácu Spartu Praha, pre ktorú to bude generálka pred ligou," objasnil Guľa. Po príchode z českej metropoly čaká mužstvo ďalšie zahraničné sústredenie. "Slovinsko. Máme tam vybavené špičkové podmienky na trénovanie, vyhrievaný trávnik, sú to rozdielne klimatické podmienky ako v Turecku. Dolaďujeme možných súperov. Ich mená sa dozvieme v najbližších dňoch," dodal kormidelník "žlto-zelených".

Program prípravných zápasov MŠK Žilina:

16. januára: MŠK Žilina - 1. FC Slovácko (Strážov, 11.00, 13.00)
19. januára: MŠK Žilina "A" - MŠK Žilina "B" (Strážov)
22. januára: Wisla Krakow - MŠK Žilina (Myślenice, 14.00)
27. januára: MFK OKD Karviná - MŠK Žilina (12.00)

sústredenie v Prahe:

3. februára: SK Dynamo České Budějovice - MŠK Žilina (Vyšehrad, 11.00)
7. februára: AC Sparta Praha - MŠK Žilina (Generali arena, 15.00)